Chinees

Vandaag voor het eerst geen zon, maar een grijze dag. Komt mooi uit, want we gaan een lekker dagje lummelen. Uitslapen, broodjes in de oven, ontbijten en dan is het zo half twaalf. Op de fietsjes het stadje in. Gezellig stadje, Javea, geen hoogbouw en er is veel open. In de vissershaven is de vis natuurlijk al lang aan land. De laatste boot wordt schoon gespoten, terwijl vijftien man zich al discussiërend over een motoronderdeel buigen. Het heeft altijd wat, vissershavens. Aan de naastgelegen boulevard drinken we een kopje koffie op het overdekte terras.
Daarna gaan we naar de chinees, niet om te eten, maar om te winkelen. Het is een soort Action, met enorm veel goedkope spullen. Wij kopen o.a. een klein elektrisch kacheltje, want de fameuze Eberspächer standkachel in de bus heeft het gisteravond begeven. En ’s avonds is het wel zo fris dat het lekker is om de kachel even aan te doen. Zolang we aan de stroom staan kunnen we dit kacheltje van elf euro mooi gebruiken. Staan we niet aan de stroom dan hebben we gelukkig twee gaspitten om ons warm te houden.
Gisteravond ook de laatste twee delen van Homeland gezien. Verslavende serie. Zit erg goed in elkaar, het einde van serie één biedt genoeg openingen voor serie twee. We zijn benieuwd.

20140110-181246.jpg

20140110-181254.jpg

20140110-181328.jpg

20140110-181348.jpg