Moderne kunst aan de costa

Het werd weer eens tijd voor een grote stad vonden we. Bovendien zou het vandaag wat grijs blijven en wellicht wat gaan regenen. Op naar Alicante de hoofdstad van de Costa Blanca. Onderweg komen we langs Benidorm, het lijkt wel Manhattan aan de Middellandse Zee. Enorm veel torenflats, met als toppunt twee ijle hoge flats die boven verbonden zijn. Hij is nog in aanbouw, maar het zal wel het paradepaardje van Benidorm worden. Alicante heeft een mooi oud centrum aan een boulevard met palmen waartussen een tegelvloer ligt waar je niet te lang naar moet kijken, want dan gaat alles golven. We kunnen parkeren aan het strand voor een euro. We kwamen vooral voor het MACA, het museum voor hedendaagse kunst. Het zit in een nagelnieuw gebouw en de entree is zoals gewoonlijk gratis. Een groot deel van de collectie is geschonken door de Spaanse kunstenaar Eusebio Sempere. Hij maakte zelf ruimtelijke kunst met veel herhalende lijnen en draaiende delen. De bewegende delen worden door een mevrouw met handschoentjes aan in beweging gezet. Dat zie je in zijn eigen verzameling ook terug. Maar hij had o.a. ook werk van Miro, Picasso, Dali, Braque en Jaccometti. Mooi museum met een mooie collectie.
Hoog boven het centrum ligt het Castillo. Een hele klim, maar daar hebben ze wat op gevonden. Je kunt met een hele snelle lift naar boven. Aan de boulevard is een tunnel naar de lift. Die tunnel is helemaal met roestvrij staal bekleed, waarschijnlijk om vandalisme en bekladding tegen te gaan. Maar jongeren zijn natuurlijk niet voor één gat te vangen. Op het plafond zijn allemaal stoffige schoenafdrukken te zien, alsof ze tegen het plafond hebben gelopen. Het uitzicht vanaf het Castillo is prachtig. We sluiten Alicante af met een lunch aan de boulevard. Mooie stad, komen we zeker nog een keer terug, bijvoorbeeld om het Museo des belles artes te bekijken. Alicante heeft de allure van een oude badplaats, cultuur, mooi strand en moderne uitstraling wat wil een mens nog meer.
We hebben met Alicante het zuidelijkste punt van onze reis gehad en draaien weer om. In l’Alqueria de la Comtessa vinden we een prachtige camperplaats. De ligging is eerst wat gek, namelijk op een industrieterrein, maar het is super aangelegd, schoon en de uitbaters zijn enorm vriendelijk. We kregen bijvoorbeeld als welkom een zak fruit. We zitten nu wel midden in het dorpje waar we morgenvroeg een vers broodje kunnen scoren.

20140111-200629.jpg

20140111-200636.jpg

20140111-200643.jpg

20140111-200709.jpg

20140111-200733.jpg

20140111-200751.jpg

20140111-200808.jpg

20140111-200830.jpg

20140111-200857.jpg