Hulpvaardig

De Iraniërs hebben weer bewezen dat ze bijzonder hulpvaardig zijn. De mevrouw van de receptie heeft van alles uitgezocht voor ons om een goedein Isfahan te vinden. De informatie is niet helemaal duidelijk, maar ze geeft ons namen en telefoonnummers mee. Ze heeft ook al foto’s van ons genomen voor op de website. Als dank voor de goede zorgen krijgt ze een mooie kalender van Nederland van ons voor haar kantoor.
Iets buiten de stad wijst de bijrijder van een touringcar naar onze wielen. Toch niet weer een boef die ons wiellagers wil aansmeren? Hij heeft gelijk, bij hetvolgende tankstation blijkt onze voorband half leeg te zijn. De pompbediende spreekt verbazingwekkend goed Engels en gaat ons helpen.

Zijn compressor doet het niet goed. Hij regelt daarom bij een vrachtwagen lucht uit de compressor. De chauffeur helpt mee. Ventiel is stuk, dus moeten we zsm naar een bandenspecialist. Die zitten 5 km verderop. De chauffeur en de pompbediende willen niet betaald worden, maar wel met ons op de foto. We krijgen zelfs nog brood mee van de chauffeur.
Bij de bandenspecialist worden we warm ontvangen. Al snel staan er zo’n tien man om de auto. Als ik duidelijk maak dat het ventiel stuk is, gaat het wiel er snel af en gaan de mannen aan de slag.

Wij moeten ondertussen thee drinken met de buurman. Hij is lector aan de universiteit en heeft als tweede tak een assurantiekantoor met tien man personeel. Hij heeft op kosten van de staat gestudeerd en moet nu als compensatie les geven, maar zijn hart ligt natuurlijk bij zijn bedrijf. Al snel is de auto klaar. Betalen mag niet, ook niet na aandringen. We geven daarom maar een mooie kalender van Nederland weg voor de werkplaats. Na een uitgebreid afscheid verlaten we luid toeterend de bandenwerkplaats, uitgezwaaid door iedereen.
Na een mooie rit komen we in de miljoenenstad Isfahan. Via de overlanders app hebben we een adres in de binnenstad waar we bij een hostel op de binnenplaats zouden kunnen staan. Via de gebruikelijke verkeerschaos staan we voor de deur. Het kan inderdaad en met een jongetje als gids manoeuvreren we via een smalle steeg naar het terrein achter het hostel. Een prima plek met weer veel vriendelijke en hulpvaardige mensen.

10 reacties op “Hulpvaardig”
  • Fijn dat jullie ook genieten. De winkel is al weer open, zag de nieuwsbrief en foto’s. Ziet er geweldig moii uit. Vandaag mijn rayban laten vallen en glas kapot. Loop hier nu met een nep- zonnebril want die heb je hier wel nodig.

 1. Het doet je gewoon goed om te lezen, dat de mensen zo hulpvaardig en lief zijn.Een mooie ervaring is dat.
  Hierdoor is men nog meer aangemoedigd voor wat er nog komt.Ik hoop dar jullie nog veel van deze prettige mensen gaan ontmoeten.Het maakt je reis nog waardevoller.

 2. Alweer een avontuur. Het doet je gewoon goed om te lezen, dat de mensen zo hulpvaardig en lief zijn.Een mooie ervaring is dat.
  Hierdoor is men nog meer aangemoedigd voor wat er nog komt.Ik hoop dar jullie nog veel van deze prettige mensen gaan ontmoeten.Het maakt je reis nog waardevoller.

  • Leuk dat je onze verhalen leuk vindt. We hebben het super naar de zin. Morgen vertrekken we uit Esfahan. Super mooie dagen gehad. Verhalen en foto’s volgen later. Bijzondere ervaring hier rond te reizen.

 3. Hallo Netty,
  Wat kunnen jullie de belevenissen in Iran prachtig verwoorden. Ik droom er helemaal bij weg en het doet mij verlangen naar onze vakantie. Ik verheug mij op het bezoek binnenkort aan familie en vrienden in Turkije en het opsnuiven van de cultuur en het genieten van zon, zee en strand.
  Vandaag hebben we Koningsdag gevierd in Groningen. Kwamen op de vrijmarkt bij een marktkraam terecht, waar de Koran (in Nederlandse taal) werd uitgedeeld. Dus kan ik de komende tijd met mijn leesvoer vooruit.
  Ik wens jullie nog een fijne tijd in Iran toe en blijf met plezier jullie verhalen volgen.

 4. Weer even heerlijk bijgelezen en gekeken! Wat een mooie reis maken jullie en wat schrijven jullie er ook leuk over. Bijzondere ontmoetingen allemaal, prachtig. Hebben jullie de foto van de vrouw op de rots met op de achtergrond water, zelf gemaakt? Die is echt heel erg mooi. Jullie Iran-kalender is zo samengesteld als je dat zou willen! Veel plezier nog daar!

 5. Wat een avontuur Anne en Netty!!! Het is echt super leuk om jullie verhalen te lezen, en de foto’s zijn ook erg leuk.

Reacties zijn gesloten.