Pizza, vis en taart voor de kerk

Mooie route door de Graziena de Siera, mooi afwisselend landschap met bergen en dalen. Richting Huelva, waar we eigenlijk wel even de match Spanje-Rusland willen kijken. Dat lukt, maar helaas ook Spanje eruit. Stadje staat bekend om de vele goede restaurants, maar qua timing lukt het niet echt dus toch maar doorgereden naar een camperplaats in de buurt. Wel giga standbeeld van Columbus gespot, hier zou hij ooit vertrokken zijn naar de nieuwe wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Gribaleon, achter het politiebureau en camperplek, met een groot wit hek,waarom is ons een raadsel. Mooi in het centrum,waar de meeste Spanjaarden, nog in voetbalshirt bijkomen van deze afgang. Kleine pizzeria,erg druk en lekkere pizza. We ontdekken hier een zwart geld constructie; alle pizza’s die worden afgehaald worden als 0,00 op de kassa aangeslagen. Er zijn twee kleuren opschrijfbonnen, dus dat wordt na sluitingstijd nog wat creatief boekhouden. Heerlijk geslapen en onderkoelde humor van Engelse camperaars.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via Ayamonte, leuk vissersdorp met aantrekkelijke camperplek, toch doorgereden naar de grens met Portugal. We rijden langs de kust, het lijkt wel de Waddenkust, met prachtig lagunes. Invloed van eb en vloed. In het gehucht Cacela Vela parkeren we. Een kerk, aantal restaurantjes en een begraafplaats meer is er niet. Plus een opgravingsplek naast de kerk waar studenten archeologie als een soort van bouwvakkers aan het werk zijn. Zwaar en intensief werk. Over een pad naar zee, tussen de cactussen en de oleanders lopen we naar beneden. Het is opkomend water en goed te zien dat mensen die naar de kustlijn zijn gelopen nu moeten waden. Er is ook een bootje wat mensen naar deze strandjes brengt en nu dus ook mensen even overzet. Heerlijk visrestaurant waar we gamba´s en garnalen eten. Heerlijk wijntje erbij. Vis is hier natuurlijk super lekker en vers. De Portugezen nemen het er van en smikkelen net als wij heerlijk van deze visjes. Bij de kerk, wordt een tafel neergezet. Twee dames, het begint nu op een Engels dorp uit een Agatha Christie boek te lijken, parkeren hun auto en laden taarten en cakes uit.

Al snel blijkt dat je de taarten kunt kopen voor het onderhoud van de kerk. Heerlijke stuk amandel-notentaart en stuk citroen crème taart. Wij eten graag een hapje mee. Leuk onderonsje met twee Amsterdammers die op zoek zijn naar een leuk huisje in Portugal. Deze makelaar en ondernemer van de gezonde drogisterij zijn net als wij op stap in een Mercedes bus. Beetje jaloers op onze luxe bus, wij een beetje jaloers op hun plan een huisje te kopen hier. Hoewel… wie weet wat wij nog gaan doen……..