Schwerin musea en drone

Vandaag wakker met de zon en mooie wolkenluchten. We blijven hier nog een dag en zien nu allerlei campers die mooi uitzicht op het water hebben vertrekken. Anne verlengd bij de havenmeester met nog 1 nacht, en verplaatst de camper naar het water. Net als een Duitse  bus, die dat ook doet. Daarna ontspint zich een soort dialoog die je ook bij “ we zijn er bijna” zou kunnen hebben.  Een vrouw begint te roepen: wat doen ze nu, zij verplaatsen de campers. Dat mag toch niet? Een ander zeg: Tsja ik weet het niet hoezo? De vrouw: je mag de camper er pas om 11.00 uur verplaatsen. Dan zijn de mensen die die dag vertrekken allemaal weg, dat moet voor 11.00 uur. De havenmeester komt naar Anne en zegt/ roept:  Heeft niemand je dat verteld dat je niet voor 11.00 uur mag verplaatsen? Nee zegt Anne niemand. Ben wel geweest vanochtend bij uw collega en die heeft daar verder niks over gezegd. En bij u dan tegen de Duitse boosdoener, nee ik weet ook van niks. De boze vrouw heeft even de havenmeester erbij gehaald. Ordnung muss sein. Dit is wel een cultuur verschilletje. In Nederland zou je zelf vragen hoe het zit, maar nee dat doen ze hier niet daar  heb je iemand voor die verantwoordelijk is.  Dan gaat iedereen die nog wil veranderen aan het rijden ondanks de tijd. Lekkere chaos. We laten Pieter in de bus, dan kan prima nu met het weer en gaan met de lijndienst naar het Staatliches museum. Ivm Corona  zijn niet alle zalen open. Wel de Hollandse meesters, beelden van Ernst Barlach en moderne kunst van Hans  Ticha( later meer). Ook hele bijzondere pronkstukken van Elfenbein( ivoor) en barnsteen, goud en hout. Poppenhuizen, bierpullen, heel verfijnd gemaakt. Nu niet meer voor te stellen Ivoor is nu verboden materiaal.

We lunchen in de stad op een terras want het is onderhand weer een graadje of 22 geworden met weinig wind. Anne heeft Pieter gehaald, het kon net met dezelfde bus heen en weer. We lopen heerlijk in de Stadsgarten, voor iedereen toegankelijk, en maken prachtige drone beelden van de tuin, en het slot, wel bijzonder, want het parlement van de deelstaat vergadert daar, meestal is dat een nog go area. Maar ook de drone zelf geeft niet aan dat het verboden is te vliegen.  Oordeel zelf het is prachtig. Omdat het ‘ s avonds wat dicht trekt hebben we geen zin om weer de stad in te gaan. Tussen de middag fors geluncht dus bakken we wat broodjes af en dat smaakt ook heerlijk.

Een reactie op “Schwerin musea en drone”
  1. Jullie hebben het heerlijk zo te zien. Maar wel orde houden he, daar in Deutschland, alles volgens de regeltjes! Geniet van de laatste dag.

Reacties zijn gesloten.