Ahrenshoop en Schwerin

Ahrenshoop, Prerow en Zingst hadden we de week ervoor gemist omdat er lange files stonden. Vandaag gaan we op herhaling. We gaan eerst naar Ahrenshoop omdat het museum daar op maandag dicht is. Ahrenshoop is een oude schilderskolonie. Schilders kwamen eind 19e en begin 20e eeuw af op het mooie licht en ruige kust met vissers en werklieden, net als Laren bijvoorbeeld. Vanaf die tijd hebben verschillende schilders gewoond en gewerkt in deze omgeving. Uiteindelijk heeft dat een museum opgeleverd met het belangrijkste werk. Mooi gebouw met mooie schilderijen. Beetje amateuristische vrijwilligers, maar dat past wel. Ahrenshoop is daardoor net iets leuker en verzorgder dan Prerow en Zingst. Deze plaatsen en de kust daarbij is een lange rij van parkeerterreinen, lelijke huizen, patatkramen en betonnen hotels. We rijden snel door naar ons vertrouwde camperplaatsje im Alten Hafen. Helaas is het restaurant weer volgeboekt. Vanwege het weer besluiten we om van het aanbod gebruik te maken om af te halen. We eten heerlijke scholletjes in de bus.

Vandaag voor het eerst in 18 dagen geen korte broek. Regen en  erg druk onderweg richting Schwerin. Leuke CP ( camper plaats) aan de haven, Maar helaas is deze “belegd”, vol dus, maar ook de Marina Noord heeft een CP naast een appartementenhotel waar we ook het sanitaire kunnen vinden. Op paar honderd meter een Altersheim waar ook de bus naar de stad stopt. Het blijft regenen, dus maar een lekke warme lunch met broodjes knakworst en thee. Ook kunnen we dan wel even wat opruimen, kastje opnieuw indelen, blogs schrijven en foto’s plaatsen.

Om 16.00 uur droog, dus gaan we lopen naar de stad. Vlak bij de bushalte zien we de wolken op ons afkomen dus hup onder het afdak en de bus in. De trekker van Schwerin is het slot Schwerin. Deze ligt op een eiland, omringd door een schitterend park.eigenlijk is het een  neo- renaissancistisch pronkgebouw met Gotische elementen zoals de slotkapel. We lopen nu weer in de zon, maar de plu is mee. Veel bloemen, fonteinen een grot en een liefdeseiland zoals de tuinen er toen uitzagen. Ondanks dat het geen zonnige dag is vinden we het nu al mooi. We drinken wat in de Orangerie. Vanavond eten we noodles met veel groentes en een ei. Morgen gaan we de stad verder bekijken.