Vuurtoren en Zweedse adel

Vandaag weer wakker geworden met schitterend weer, we boffen maar. In deze regio staan meerdere vuurtorens en wij staan nu vlak bij een hele mooie en ook oude vuurtoren in een prachtig natuurgebied. Kullens fyr, heet ie en hij staat er al sinds 1561. Natuurlijk niet in deze vorm, maar toen al een belangrijk baken voor de mensen op zee. We zijn er al vroeg en kunnen na de klim genieten van het uitzicht over zee. Het is bijna windstil en de zeilboten varen op de motor. Ook aantal kanoërs peddelen voorbij. Mooie vergezichten.

We gaan verder naar een buiten, Krapperup, vergelijkbaar met een borg in Groningen of een state in Friesland. Prachtige kleuren en zo goed onderhouden. Hoe fijn dat je hier zo maar wat mag rond strunen. Voordeel dat Pieter ook lekker mee kan. Schitterende tuinen en mooi onderhouden. In het café even wat drinken met vers gebakken rabarber cheesecake. Lekker leventje zo hoor.

Via de E 20 verder langs de kust bij het streekje Påarp. Hier kunnen we prima staan in een stukje open bos, met veel berken. Hier staan al een aantal busjes en caravans. Drinkwater aanwezig en een poepdoos, nog schoon ook.