Amerikanen en een boze natuurbeschermer

Heerlijk dagje op de camperplek bij Påarp. Lekker weer, beetje suppen, lezen, wandelen met Pieter. ‘s Avonds de douche uitproberen. Eerst wat gedruppel en geen straal. Na wat experimenteren komen we er achter dat de vuldop even los moet, anders zuigt hij vacuüm. Nu prima douchen! Lekker warm water na een zonnige dag. Naast ons een familie uit Amsterdam met een Volvo en een daktent. Leuke kinderen die voor het eerst ‘in het wild’ in de tent slapen. Ze gaan door naar Gotenburg waar ze het huis van een vriendin lenen. Wij horen en lezen vooral slechte verhalen over Gotenburg, er schijnt veel ingebroken te worden in campers, ook op officiële camperplaatsen of misschien juist daar wel, want je weet dat ze daar staan als inbreker. Wij gaan naar Halmstad met een ‘oud’ centrum, een slot en het beroemde zeilschip Najaden in de rivier de Nissan. Viel wel een beetje tegen. Wel leuk was het beeld van Picasso aan de rivier en de markt waar we lekker veel groente en fruit kochten. Als dank voor de aankopen kregen we nog een aantal extra bananen.

Onderweg naar Varberg stoppen we bij Morups Tänge, een oude vuurtoren met een klein museum in de woning van de vuurtorenwachter. Prachtig plekje, ook voor de drone. Maar de drone vliegt nog niet of er komt een boze natuurbeschermer uit een van de huisjes. Dit is een beschermd natuurgebied. Daar mag je niet vliegen met de drone, dat verstoort de vogels. Anne maakt excuses en ruimt snel de drone weer op.

DCIM/100MEDIA/DJI_0364.JPG

Hoe dichter we bij Varberg komen, hoe meer oude Amerikaanse auto’s we tegenkomen. Die kwamen we sowieso al veel tegen in Zweden, maar hier helemaal. Varberg blijkt een grote kermis te zijn met erg veel mensen en auto’s op de been. We maken een foto van het beroemde fort en gaan weer verder.

Aan de kust vinden we een mooi plekje op een groot parkeerterrein. Het is er erg vol, maar een Zweed houdt ons aan en gebaart dat hij net een plek heeft achtergelaten. Zo staan we op een van de mooiste plekjes, direct aan het pad naar het strand. Zeker als aan het begin van de avond alle badgasten vertrekken.