Sunnemo part two

Na een rustige nacht gaat Anne onder begeleiding van Eric hardlopen. Het dorp is zo heuvelachtig dat het niet verantwoord is om zelf maar een rondje te lopen. Net écht zo’n trainer. Na uitgebreid koffiedrinken de auto volladen met zwemspullen, kano en sup. Plus de fouragering, dat zit wel goed als Margriet dit regelt. Op zoek naar een strandje aan het Grässjön. Veel strandjes zijn privé, dus dat is nog wel even lastig. We vinden een heerlijk plekje. We kunnen het water op. De Canadese kano is een heel mooie en lichte kano. Je kunt er met twee personen in kanoën. We gaan om de beurt er even mee op pad. Anne gaat suppen en ook Margriet en Eric hebben hun eerst sup- ervaring. Margriet is goed in het bewaren van haar evenwicht. Eric is goed met het op de plaats houden van zijn gewicht😉. Heerlijk zo’n middagje lekker op en aan het water.

Eind van de middag op weg naar Loviseberg, daar gaan we dineren in combinatie met live muziek. Mooie entourage, want alles vindt buiten plaats bij een Hergård, zeg maar herenboerderij. Gezellige muziek, goede muzikanten met veel blues in het Zweeds en het Engels. Simultaan vertaald door Margriet. Zowel Eric als Margriet beheersen de taal al goed. Als je de plaatselijke grappen snapt dan is de taal al redelijk goed ingedaald.

Onderweg nog een snel bezoek aan Duke’s art, een Nederlandse vrouw die erg creatief is, mooi schildert vooral het Sami volk. Dat doet ze vanaf zwart wit foto’s maar ze kent ook de traditionele kleding goed zodat ze dit al werkend aanpast.  Ook veel brick en brack spulletjes, helaas was ze al dicht dus de portemonnee kon in de tas blijven.

Het was een top avond, schitterend zacht weer, ontspannen muziekje erbij, lekker eten ( eland gehakt met pepersaus) en taart met slagroom toe. Het geheel was alcoholvrij, het is tè lastig qua vergunningen om alcohol te schenken. De Zweden zijn échte koffiedrinkers en na het eten kreeg iedere tafel een pot koffie op tafel. We waren niet heel laat thuis, maar het werd al wat kouder, en daarnaast gaan de Zweden niet al te laat slapen. Het niet voor iedereen vakantie. Binnen nog fijne gesprekken over de invloed van ouders op de opvoeding,en hoe het in je leven wel eens anders loopt en dat hulp dan wel eens nodig is. Nog snel een wasje gedraaid en opgehangen, zodat we alles weer lekker schoon mee kunnen nemen, voor camperaars zijn dat écht bonuszaken, want vooral hier in Zweden geen wasserette gezien. Soms bij een jachthaven dan moet je wel even gebruik van maken, anders wordt het onderbroeken tellen. 🙂