Van Louisiana via Nyborg naar Aabenraa

Een bewolkte dag, dus perfect voor ons bezoek aan het mooie museum Louisiana. We zijn er twee keer eerder geweest en bewaren er goede herinneringen aan. Bij aankomst zijn we blij dat we e-tickets hebben gekocht, want er staat al een lange rij voor de poort. Er is een thematentoonstelling over ‘Mor’ (moeder) met alle aspecten van het moederschap. Daarnaast schilderijen van Mama Andersson, mooie kleurige landschappen en portretten. De foto’s en films van Arthur Jata over black lives matter zijn heftig. Verder is er een prachtige eigen collectie met Giacometti, Asger Jorn en beelden van Henri Moore in de tuin. Lekker lunchen in het restaurant op vertoon van onze qr code. Tonen was genoeg, scannen deden ze niet.

Daarna 2 uurtjes rijden tot over de Grote Belt brug. Daar een mooi plekje gevonden in de oude veerboothaven die nu overbodig is geworden door de aanleg van de brug. De zon is ook weer tevoorschijn gekomen, dus genieten we van de vissers, de kanoërs, de suppers en alle bootjes die van zee komen en een plekje in de haven zoeken.

DCIM/100MEDIA/DJI_0384.JPG
DCIM/100MEDIA/DJI_0389.JPG

De volgende ochtend lekker ontbijten en op naar de supermarkt voor inkopen voor het laatste deel van de reis. Hier is weer gewoon bier en wijn te koop 😉 We rijden niet al te ver. Aabenraa is ons op de heenreis goed bevallen, dus checken we weer in in de jachthaven. De vorige keer hebben we het stadje verder niet bekeken. Dat doen we nu wel. Het blijkt een mooi oud centrum te hebben, met een heus slot en statige woningen uit de 18e eeuw.