Toscane

Ons doel van vandaag is Torre del Lago Puccini. We zijn er ooit een keertje eerder geweest en hebben toen het geboortehuis van Puccini bezocht bij het meer. We gaan nu naar zee. ‘s Zomers is het daar gigantisch druk en is er een groot parkeerprobleem. Nu kunnen we er met gemak staan en hebben een mooi plekje achter de duinen. De meeste horeca is nog dicht. Ze zijn druk bezig met voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Ik het weekend gaan de Italianen ook de camper uitproberen, want op zaterdagavond staan er opeens een stuk of dertig in plaats van de normale acht. Maar die gaan op zondag weer weg.

We zitten vlakbij Lucca en gaan daar een dagje naartoe. We koersen op een heeeeel groot parkeerterrein waar je heel ingewikkeld naartoe moet rijden vanwege de milieuzones. We staan daar naast een mooie Nederlandse Unimog. Is gezien het kenteken waarschijnlijk recent verbouwd. Lucca is een prachtig middeleeuws stadje. Je kunt de hele stad rondwandelen over de oude vestingsmuren. Wij zwerven heerlijk door de stad, lopen over de wallen en krijgen opvallend veel aanspraak op Pieter. Teckels zijn erg in de mode in Italië, we komen er veel tegen. Ze heten hier Bassotto. Na een lekkere Italiaanse lunch op het centrale plein gaan we weer naar ons favoriete strandplekje. Bij de lunch aten we o.a. wild zwijn. We ontdekken dat ze hier ‘s avonds achter de camper lopen.

Na een paar dagen gaan we naar Chifenti, waar Jan Huiskamp woont met Margareth. Jan is de ex-schoonvader van Eyso. Hij is na zijn pensioen met Margareth in Italië gaan wonen in een oude watermolen, waarvan ze een deel in de zomer toeristisch verhuren. Ze hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een schitterend zwembad. Na een gezellige lunch en een rondleiding, nemen we afscheid en vinden een paar kilometer verderop een mooi camperplekje aan de rivier. Jan had het aangeraden, omdat zijn broer daar ook altijd staat. We staan vlakbij een oude brug. Een klein stukje terug waren we ook al bij een bijzondere brug geweest, de Duivelsbrug. Daar waren Jan en Margareth een paar jaar geleden ook geweest. Tegenover de brug zit een makelaar en daar ontdekten ze de oude watermolen.

2 reacties op “Toscane”

Reacties zijn gesloten.