When in Rome, do as the Romans do..

Tsja of we dat écht willen weten we eigenlijk niet. We proberen wel na 11.00 uur geen cappuccino meer te bestellen, maar als een gekkie aan het verkeer deelnemen, nee dan eindigen we in het ziekenhuis. Voor we naar Rome vertrekken hebben we een camperplek uitgezocht waar de camper veilig kan staan als wij de stad in zijn. Ook Rome maakt gebruik van het ZLT systeem plus nog een extra groene zone om het centrum van maandag tot en met vrijdag. Hierdoor lukt het niet om op deze camperplek te komen met Limoe. Dus nieuw plan, net op de grens van deze groene zone is wel Camping Roma in Town. Geen stadscamping met veel “roma” maar wel Engelse Travellers en veel scholieren en studenten die in de chalets overnachten.  Voor de camping met de bus naar de metro. Zo kom je toch redelijk gemakkelijk in de stad. Buskaartjes te koop op de camping. We gaan langs de muren van Vaticaanstad naar het Sint Pietersplein. Pieter is ook mee en hij voelt zich hier gelijk thuis.  Alles staat al zo’n beetje klaar voor het Paasgebeuren. Hele plein opgedeeld in vakken en veel broeders en zusters al in de stad. We lopen langs de Tiger en langs de voormalige boekenstalletjes. Deze zijn nu veranderd in vooral toeristen parafernalia. Helaas….Dat heet vooruitgang. De sfeer in de stad is wel heel fijn, en toen we vertrokken van de camping sputterde het een beetje, maar nu we hier lopen is het toch wel droog. Hierdoor vergeet ik geheid mijn paraplu, die tegen een kraam zette om mijn veter vast te maken. Bij terugkomst op de camping stond er een paraplu naast de toegang. Anne bedenkt zich niet en zegt : Geruild….  Tsja do as….

2 reacties op “When in Rome, do as the Romans do..”

Reacties zijn gesloten.