Rome buiten de gebaande paden

We zijn al een aantal keren eerder in Rome geweest, Anne ook nog eens apart met Jan en Peter. Dan heb je de highlights wel vaker gezien. Via een hele leuk site Ciao Tutti, veel tips voor wat je nog meer in Rome kan doen, heul veel dus.  Vandaag gaan we eerst naar het klooster van Bramente, midden in de stad. Vroeger een klooster en nu een museum voor hedendaagse kunst. Crazy heet de tentoonstelling en de “gekte” wordt op veel verschillende manieren verbeeld. De binnenplaats van het gebouw is een vloer gemaakt van spiegels.Iedereen loopt over deze spiegels, waardoor er uiteraard scheuren en barsten ontstaan. Bijzonder gevoel omdat het kraakt . Het lijkt of voelt alsof je over een ijsvloer loopt. Vloeren vol lampjes lijken op een stad die je wel eens vanuit een vliegtuig ziet. Bloemen van was, die aan het plafond hangen.Een trap waar de verf, kleuren vanaf lopen. Echt bijzonder en ook leuk om wat moderners te zien in deze stad vol eeuwenoude gebouwen en beelden. Bij de Trevifontein was ik nog nooit geweest, Anne wel, leuk om te bezoeken en vooral ook te kijken hoe iedereen zijn best doet om een muntje in je rechterhand over je linkerschouder in de fontein te gooien. Per jaar levert dit ruim een miljoen euro op, wat er uit het water wordt gevist. Dit geld gaat naar sociale doelen in de stad Rome. Voor filmliefhebbers is deze fontein natuurlijk ook en bekende plek. In “la dolce vita” sprong ijskonijn Anita Ekberg zo de koude fontein in, terwijl Mastroianni eerst een waadpak onder zijn kleding aan wilde. Lekker rondgewandeld bij de Spaanse trappen. Heerlijk  gegeten, en dat moet gezegd, in Italië kun je bijna niet verkeerd kiezen qua eten.  Een fijne dag.