Napels en familiebezoek

Net voor Pasen zijn we in Napels aangekomen. Dat is niet toevallig want we hebben een huis gehuurd zodat onze kinderen kunnen komen. Zij vliegen donderdagavond vanaf Amsterdam naar Napels. Eyso komt alleen en Hidde en Bram komen samen. ‘ s Middags zijn we al op de plaats van bestemming. Onze host Salvatore is nog druk bezig met het schoonmaken van het huis. We rijden wat rond in de omgeving en zien al snel dat onze camper niet op de binnenplaats gaat passen. Iets wat we al eerder hadden gevraagd maar er kwam niet echt een antwoord. Nu weten we het dus. In de buurt kijken we of we de camper ergens kunnen parkeren. Niet een goede plek gevonden. Salvatore geeft aan als we in het huis kunnen dat de auto wel voor de deur kan staan. Er gebeurt hier nooit wat en de straat is ook geen doorgaande weg. In het huis kunnen we met 6 man slapen. We besluiten onze topper, en dekbedden nar het huis te halen. Wij slapen op de bedbank. Salvatore vriendelijke vent die met handen en voeten en app communiceert. Lieve man. We doen wat boodschappen in de buurt zodat als de jongens komen er ook eten is. Dat gaat allemaal top. Fijn om de jongens te zien en iedereen is blij omdat we met elkaar mooie dagen van gaan maken. Nog niets bedacht maar samen komen we met mooie plannen. Ondertussen is het duidelijk geworden dat Pieter niet in het huis kan blijven. We wisten dat een hond niet welkom was. Maar ons eerste plan was de camper naast het juiste zetten en de hond mee te nemen op onze uitjes. het was al snel duidelijk dat het appartementengebouw geen huisdieren toelaat. Na wat bellen en onderzoeken hebben we gelukkig een pension voor Pieter gevonden. Niet dat we dat zo graag wilden maar omdat het niet anders kon. De man van het pension stuurde foto’s en filmpjes. Het was even niet anders. Na het ontbijt de stad in, eerst met de trein naar de stad richting Montesanto. Bram had een mooie stadswandeling mee en zo leerden we Napels al een beetje kennen. Wat ene drukte, wat een mensen, en inderdaad overal scooters en ook overal de was die in de nauwe straatjes boven je hangt te wapperen. We lopen langs mooie kerken en over grote pleinen, smalle steegjes, veel graffiti en gaan binnen bij het klooster van Maiolicato. Prachtige fresco’s en de binnentuin was schitterend. Veel bankjes (waar je niet op mocht zitten) van keramieken tegels met historische afbeeldingen. Het was ondertussen ook lekker weer dus op naar het terras. Lekker aan het bier of de Aperol Spritz. De kathedraal van Napels ook bekeken maar we wilden graag naar de gesluierde Christus. Helaas meer mensen hetzelfde idee dus proberen om daar kaartjes voor te vinden. Na dat sjouwen door de stad terug naar ons huis en lekker op de hoek aan de maaltijd. Heerlijk pizza gegeten, daarna graag koffie. dat hadden ze niet, huh? Alleen een drankje kon je krijgen, likeuren werden op tafel gezet met plastic bekertjes. Succes ermee. Was lekker hoor, daarna nog FF zitten en morgen gezond weer op.

Een reactie op “Napels en familiebezoek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *