Parrucchieri en Sperlonga

Als je zoals wij al wat weekjes onderweg bent, dan wordt het tijd voor de kapper. Er mag zeker worden bijgekleurd. Maar ja waar moet je dan zijn, en de meeste mensen in Italië spreken niet al te veel Engels. In het volgende dorp zijn 8 kappers, o.b.v. Google maps er een paar uitgezocht. Bij de eerste de beste mag ik, nadat ik aanbelde, binnen komen. Mondkapje op en dan m.b.v. Google-Translate uitleggen wat ik wil. In deze salon is de hiërarchie wel heel duidelijk. Een persoon wast, de baas zelf zoekt de kleur uit, andere persoon maakt het papje, weer iemand anders wast het haar en uiteindelijk de baas zelf knipt en maakt het haar af. Geen koffie, en om me heen zie ik allemaal foto’s en prijzen van de kapper in Milaan. Kortom ik hoop dat ik genoeg op mijn rekening heb staan. Moet gezegd het is mooi gedaan en het geld meer dan waard. Onderweg gaan we nog de bergen in omdat daar een mooie Griekse tempel zou staan. Anne heeft er iets over gelezen. We betalen en lopen verder omhoog. Helaas wat Anne had gezien was een art impression van hoe de tempel ooit geweest was. Kortom ik kan er kort over zijn, het uitzicht was prachtig. We rijden weer naar de kust en komen in Spelonga uit. Staan net achter het duin, prachtig zandstrand en achter ons vooral veel kassen. Er staat nog een camper van een Nederlands stel, Sjoerd en Anne. Zij zijn nu op pad en je kunt ze volgen op insta tiny_ontour. Leuke ondernemende mensen. Ze zijn er wel achter dat je hier niet in de zomer moet zijn. Ze willen dan terug naar Nederland en gaan vanuit de camper fruit verkopen op campings. Dus fruit_uitdecamper komt langs met vers zomerfruit. Sjoerd kent de Betuwe en weet er veel van en heeft ook wel zijn connecties. Mooie actie om dan toch met de camper op pad te zijn en gelijk weer geld verdienen voor de reizen na de zomer. Leuke inspirerende mensen, en ook heel gezellig.

Voor de kust was ondertussen een blusvliegtuig aan het oefenen door water op te scheppen en daarna weer te laten vallen. Mooi gezicht.

8 reacties op “Parrucchieri en Sperlonga”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *