Drama in Napels

Na ons gezellige dagje op Ischia gaan we ‘s avonds spelletjes doen. Netty loopt even naar de camper om wat te halen en ontdekt dat er geprobeerd is om in te breken. Het slot van de schuifdeur is gemolesteerd. Anne probeert een ander parkeerplekje te vinden, maar vanwege Pasen lukt dat niet. Dus de bus toch maar weer voor het huis op de parkeerplaats, onze host had immers gezegd dat het veilig was. Dat blijkt later op de avond toch niet zo te zijn. Anne wil wat uit de bus halen en ontdekt dat de schuifdeur open staat en het binnen een puinhoop is. Omdat ze niet achterin konden komen, hebben ze het hele bed er van binnen uitgehaald en daarna spullen achter uit de bus gehaald. Er komt een aardige buurman thuis die de politie belt. Ook onze host komt direct. De politie kan uiteraard niet veel doen, behalve vaststellen dat er ingebroken is. Samen met Salvatore, onze host, wordt de bus naar een bewaakte parkeerplaats gebracht. Geluk bij een ongeluk was dat we veel spullen in het huisje hadden. Toch is er van alles gestolen, gereedschap, verrekijker, koptelefoon en alle tekenspullen van Anne, want die zaten in een laptoptas. Waarschijnlijk dachten de dieven een mooie laptop te hebben. De volgende dag ontdekken we dat de hele hangkast is leeggehaald. Alle hangkleding is weg. Bijna alle overhemden van Anne, jasjes, vestjes en jurken van Netty. Balen. We hebben meer dan 100.000 kilometer met deze bus gereisd en nog nooit wat gehad. Dat gebeurt dus uitgerekend in Napels. De bus is verder gelukkig nog te gebruiken. Alleen het slot van de schuifdeur kan van buiten niet op en van het slot. Daarvoor moeten we dus even via een andere deur en de schuifdeur aan de binnenkant afsluiten. Terug in Nederland regelen we wel een nieuw slot. Een paar dagen later doen we officieel aangifte bij de politie. Dan blijkt ook hoe lang het lijstje is. Gelukkig zijn we verzekerd.

4 reacties op “Drama in Napels”
  1. Och..jeetje. Wat vervelend allemaal. Gelukkig zijn jullie goed verzekerd. Fijne reis verder en hopelijk geen rare dingen meer.

  2. Oh dat is knap balen zeg helaas toch niet zo veilig als de host dacht… wat vervelend vooral de nasleep..sterkte & succes daarmee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *