Amber en zeedamp

20130724-170817.jpg
Gisteren voor het eerst op een camping waar geen internet was. Het was sowieso een beetje maffe camping. Erg rommelig en dan niet charmant Oost-Europees rommelig, maar echt rommelig. De campingbaas was een echte doe-het-zelver en gebruikte vooral materiaal van de plaatselijke rommelmarkt. Op het terrein dat ernstig aan een grasmaaibeurt toe was, staken her en der buizen uit de grond en stopcontacten. Gelukkig had Netty flink afgedongen.
Vandaag eerst naar Palanga, een echte toeristische plaats. De toeristen zijn dan vooral Litouwers, Witrussen en Russen. Er zijn veel winkeltjes met kleding en nutteloze dingen. Ook veel viskraampjes met vooral gerookte vis. Op de markt was volgens Netty de kleding te koop die wij beschikbaar stellen aan Humanitas. Dat het een toeristische plaats is, blijkt uit de entree van het stadje. Daar staan allemaal ‘runners’ klaar om je naar een kamer of hotel te brengen. Voor het eerst hadden we ook moeite om een parkeerplaats te vinden.
In een groot park staat een mooi kasteeltje waarin een ambermuseum in zit. Mooi overzicht van wat amber is, waar het gevonden is en wat je er van kunt maken. Aan het eind een amberwinkel met goede spullen. Voor Netty een echte amber kraal gescoord voor de trollbead armband.
In Palanga het laatste geld besteed aan supermarkt en tank en daarna op naar Letland. In Letland trok de zeedamp, waar we al de hele dag last van hadden, op. Het zonnetje liet zich zien en we vonden een prachtig campinkje. Via een privé pad door het bos ben je in vijf minuten aan de Oostzee. Helaas trok de zeedamp alweer op en zag je aan het strand niks. Volgens de allervriendelijkste campingbaas wordt het morgen beter. Hij heeft naast de camping ook nog zes oude Saabs in het bos staan en rijdt in een mooie T3 met open laadbak.

Vandaag ontdekte ik ook dat er allemaal reacties op de verschillende blogs waren geplaatst. Die worden blijkbaar niet automatisch geplaatst. Ga ik proberen te veranderen. Maar erg leuk, ga vooral door!

Een reactie op “Amber en zeedamp”
  1. Hi Anne en Netty, jullie maken weer een mooie reis, leuk om op afstand mee te beleven! De Limoe gaat als n speer begrijp ik! En met een onderhandelaar als Netty houden jullie aan het eind van de reis geld over denk ik. Met Kuifje alles goed? Geef m maar een lekkere knuffel van ons. Veel plezier verder!
    Groetjes, Henriette

Reacties zijn gesloten.