Weerzien met Hymke

We hebben al een tijdje contact via de app met Jaap en Dreja. Zij zitten in Roemenië en als wij verder reizen richting Nederland zouden we elkaar zomaar kunnen ontmoeten. En dat spreken we af. We gaan elkaar treffen op camping de Oude Walnoot bij Turda. Onderweg merken we dat de Roemenen ook vakantie hebben. In de bergen zijn kuuroorden waar het gigantisch druk is. Dat bevordert de doorstroom niet. Toch genieten we van de route. Mooi, afwisselend landschap. Leuke dorpjes. Mensen in verschillende uitdossingen, opa’s en oma’s op een bankje voor huis geparkeerd, die de drukte voor hun deur aankijken. Of fruit en groente verkopen in kunstig gecreëerde stalletjes.

En als toetje de laatste 25 kilometer een gloednieuwe snelweg. Als we de afslag nemen, rijden er 5 terreinwagens voor ons. Die zullen ook wel naar de camping gaan en inderdaad rijden ze voor ons het pad op. Jaap en Dreja staan al op ons te wachten en hebben een mooi plekje naast hen gereserveerd. Leuk om elkaar weer te zien. Limoe staat mooi naast Hymer Hymke. We maken kennis met de eigenaren Nicu en Luci. Zij spreken vloeiend Nederlands. Ze hebben dan ook in Nederland gestudeerd en gewerkt en zijn als tolk/vertaler Roemeens-Nedelands en andersom, teruggekeerd naar Roemenië. Ze zijn super gastvrij en hebben een prachtige camping. We bestellen pizza’s, want daar hebben we goede ervaringen meer met Jaap en Dreja 😉 Drie dezelfden en een andere voor Dreja. Dat hoef je dus niet te doen, want ze bleken allemaal hetzelfde te zijn.
De volgende dag rommelen we heerlijk op de camping. Beetje bijkletsen, eindje wandelen met de hond, koelkast schoonmaken, vloer dweilen, verhaaltje schrijven, kortom een heerlijk relaxed dagje.

DCIM/100MEDIA/DJI_0137.JPG


Eind van de middag komen er weer nieuwe gasten. O.a. een gezin uit Litouwen dat een bijzondere vouwwagen mee heeft. Er komt een felrood met gele tent uit, lijkt wel een circustent. Dat komt ook omdat de man op een clown lijkt met een gestreepte broek met verschillende broekspijpen en een geblokt shirt. Wij wachten tevergeefs op de voorstelling.
De volgende morgen vertrekken we op tijd, richting Oradea aan de grens met Hongarije.