Oradea

Weer een mooie route door de bergen. Wij zijn meestal als eerste boven 😉 Onderweg zien we ook weer de enorme huizen die door Roma worden gebouwd. Ze verdienen hun geld in het buitenland en laten er enorme huizen van bouwen. Het duurt wel lang voor ze helemaal af zijn.

Na een paar uurtjes zijn we in Oradea. We hadden een camperplek gevonden op Park4night, maar dat bleek niks te zijn. Dan eerst maar even lunchen in een mooi groot park. Je moet daar wel parkeergeld betalen, maar ik kom er niet uit met de automaat. Gelukkig staat er een politieauto naast ons. De agent heeft iets van dit is te ingewikkeld en geeft ons toestemming om te staan. Dan komt er een parkeercontroleur. Die is het niet eens met de politie. We moeten betalen. Maar hoe is de vraag. Ja, dan moeten we eerst naar een sigarenzaak om een soort kraskaarten te kopen, net als in Bulgarije. Hij heeft ze zelf niet te koop. Conclusie, we mogen blijven staan, ons broodje opeten en de volgende keer een kraskaart kopen. Ondertussen hebben we een andere camping gevonden, The Countryclub. Een allervriendelijkste jongen beheert de camping met huisjes, zwembad en restaurant. Hij doet alles zelf. Hij heeft een oude Acadyane staan en is erg geïnteresseerd in onze bus en later ook in de drone als ik een paar foto’s maak. Hij heeft ook een drie maanden oude teckel. Ontzettend leuk beestje dat vrij over de hele camping wandelt. Pieter moet eerst even wat wennen.

DCIM/100MEDIA/DJI_0153.JPG

Oradea zelf is niet zo bijzonder, het mooiste deel bij de oude kerk, ligt er helemaal uit vanwege een restauratie. Op maandag zijn de meeste restaurants gesloten dus eten we in het restaurant van de camping met een heerlijk stukje gegrild vlees met beilagen.