Laatste halte

Onze laatste halte deze vakantie is weer eens een bijzonder plekje. Vlakbij Leer is al sinds 1562 een veerpont op een driesprong van rivieren. Het zijn ook nog eens getijderivieren met een groot verschil tussen eb en vloed. Bij het veer staat een restaurantje en nog een boerderij en een huis. Achter het restaurant kun je met je camper staan. Toen ik ging reserveren voor het eten, kon dat nog net. Het grote boek was bijna vol en dat in the middle of nowhere.

DCIM/100MEDIA/DJI_0259.JPG

Achter het restaurant is ook nog het jachthaventje van Wiltshauser Hörn. Wij mogen van de beheerder even kijken. Het is sinds Corona ergrustig in het clubhuis. Hij beveelt ons het restaurant erg aan. Toen hij laatst met een clubje wilde eten in Leer, kon de havenmeester daar hem eigenlijk niks fatsoenlijks aanbevelen. Toen zijn ze maar weer in hun vertrouwde restaurant gaan eten. Dat doen wij ook. Het loopt al snel vol en wij eten heerlijk. Lekkere wijn en trapistenbier. Wij sluiten onze Duitse Roadtrip goed af.