Parkering

Vandaag de stad in. Maar eerst heerlijk douchen met voldoende waterdruk. De Smabatshamn kijkt uit op de bridge, we kunnen over de strekdam bij de jachthaven nog wat dichterbij komen met de bus. Toch ook leuk om daar een foto van te maken.

Aantal zaken in Malmö willen we graag zien, we beginnen met de landmark van de stad ; “ turning torso”,een wolkenkrabber waar n.a.v. een beeldhouwwerk een Spaanse architect dit gebouw maakte, hoe hoger je komt, hoe meer gedraaid. De bovenste verdieping is 90 graden gedraaid t.o.v. de eerste verdieping. De nieuwe wijk staat vol met bedrijfsgebouwen en weinig parkeergelegenheid. Dankzij Google-translate ontdekken we gelukkig op tijd dat de parkeerschijf iets anders is dan een parkeervergunning. Ik blijf bij de bus en Anne maakt wat foto’s.

Daarna naar het park met een mooi slot en het park met prachtig aangelegde tuinen. Ook leuk om te wandelen en Pieter is ook mee dus dat is leuk voor allemaal. In het park kun je gewoon naast de weg parkeren, maar dan wel met een speciale app. Zweedse app gedownload, maar helaas dat werkte niet. Helaas de tweede keer dat de parkering niet helemaal top werkt. Op naar het Kunstmuseum, en aan de rivier, gelukkig een ouderwetse parkeermeter die op een creditcard werkt. Dat moet lukken en dat deed het ook. Het Kunstmuseet was dichtbij en van te voren gekeken of je moest reserveren. Dat hoefde niet, maar zou misschien handig zijn. Daar stonden we dan, helaas, het was druk, er mochten maar 20 mensen naar binnen en we konden wel reserveren voor 4 uur ‘s middags. Helaas dat was wel erg lang wachten.

Een stadswandeling is dan altijd leuk om te doen. Gelukkig hebben we altijd een plan b of c of d:). Oude binnenstad en opvallend veel uitingen dat Malmö zich inzet voor de Lhbtqi+- gemeenschap. Veel bankjes in regenboogkleuren en een over de top monument in roze. Lekker lunchen met een een prima salade en een biertje.

Langs de kust rijden we Malmö uit en komen in Bjärred. Mooi dorpje met prachtig natuurgebied waar je fijn kunt wandelen of fietsen. Ook zijn er een aantal camper plekken. We staan er eerst alleen, maar ‘s avonds is het vol met 5 busjes. Heerlijk even in de zon en kijken uit op “TurningTorso .Windstil en schitterend licht, niets meer aan doen, mooier wordt het vandaag niet meer.