Skulptur I Pilane en de golfclub op Tjörn

Vanaf Öckerö weer naar de wal bij Götenborg. Goede reis, Anne had wel natte voeten, want vlak voor we er waren ging de klep al wat naar beneden, dus…nat. We willen naar Tjörn want op het eiland heb je een heel oud gebied met grafstenen, menhirs en kringen met stenen. Heuvelachtig, zeer, al in de steentijd woonden hier mensen. Na de dood werden ze gecremeerd en dan ook nog wel eens de as weer begraven. In dat gebied is een landschapstentoonstelling. In deze omgeving versterkt de cultuur de natuur. Meerdere makers van Zweedse komaf, maar vooral ook veel van de Ier Sean Cully. working class, werkte in een kartonfabriek, hard- en veel werken. Je herkent in zijn werk het stapelen. Hij doet dat dan wel met zeer veel verschillende materialen zoals cortenstaal, ijzer, beton en staal.

Hierdoor krijg je steeds verschillende vormen en dus ook verschillende kunstwerken. Mooi weer lekker zonnetje, en het landschap is ook divers. De topper van deze tentoonstelling, letterlijk en figuurlijk, was Anna het beeld van Plensa boven op de heuvel. Herkenbaar omdat Anna onderdeel is van de fontein in Leeuwarden voor het station.

Mooie middag gehad. Op zoek naar een strandje, soms lastig omdat bepaalde strandjes privé bezit zijn en dat zie je niet op de kaart. We volgende Röra strand, maar helaas de eigenaren hebben geen zin in camperaars, dus hangen ze een paal op 2 meter hoogte, dan kom je er écht niet onderdoor. Snap het ook wel, maar alleen parkeren zou leuk zijn geweest. Camper plekken zijn hier amper, tip die we kregen was bij de golfbaan. Inderdaad de oprijlaan op en inderdaad een prachtig grasveld waar al twee campers stonden. We konden er makkelijk bij. We mogen gebruik maken van de omkleed ruimtes op de golfbaan. In de praktijk betekende dat royale toiletten, douches, en hele fijne zachte grote handdoeken. Na gebruik graag in de wasmand gooien. Geen enkel probleem, doen we graag:) Dat is wel even genieten hoor van deze voorzieningen. Grappige was ook nog dat de golfers de baan op mochten met hun hond. Helaas hebben we geen GVB, maar anders waren we vast even met zijn drieën gegaan. ‘s Avonds campingdiner van pasta en caprèse, was weer lekker.

2 reacties op “Skulptur I Pilane en de golfclub op Tjörn”
  1. O, wat hebben jullie het leuk! Heerlijk relaxed lummelen tussen leuke dorpjes en strandjes, jaloers. We krijgen/ hebben weer zin in reizen. Knuffel voor jullie alledrie Bé en Magriet

Reacties zijn gesloten.