Napels zien en dan …

De day after na de drukke en intense dag van gisteren. Schitterend weer en we besluiten vandaag vooral te genieten van de directe omgeving en elkaar. Je kunt naar het strand, nog wel erg koud water, en naar het meer waar je prima om heen kunt lopen in een uur. We splitsen op en gaan lekker lopen, niks doen, spelletjes of beetje werken. Bram en Netty lopen langs en om het meer. Bijzonder druk want het is voor de Italianen ook een vrije dag. Overal liggen en zitten mensen aan het meer, of in een soort van moestuinen met daarin weer terrasjes. We zien ook dat de meeste restaurantjes borden vol verse tuinbonen serveren, een lekkernij? Deze “poepetonen” zijn bij ons wel wat later in het jaar beschikbaar. Geen contant geld mee dus proeven zit er even niet in. Daarom op zoek naar een ijsje waar we wel met een kaart kunnen betalen. Heerlijk dagje zo in de zon en de spelletjes zoals backgammon worden met verve gespeeld. ‘s Avonds heerlijk gegeten eigenlijk alleen maar vis is alle soorten en maten. Verrukkelijk. Dit keer bestellen we geen koffie, maar laten gelijk de likeur maar op tafel zetten.

De volgende ochtend gaan we weer op pad met de trein, jaja ze rijden weer, en zetten Eyso af op locatie Mostra, vlakbij het stadion van Napoli. Muurschilderingen op het station met natuurlijk nummer 10. Eyso gaat daar op de bus naar het vliegveld, hij mag morgen weer werken. Met Bram en Hidde gaan we verder de stad in. Bram had nog een stadswandeling door andere gedeelte van de stad. Eerst de Spaanse wijk met veel graffiti en bedevaart van nummer 10 gemaakt door de tifosi van deze Napels volkswijk . Verder gaat het langs prachtige pleinen, concertgebouw, overdekt winkelcentrum waar een film werd opgenomen (the hand of God), en de duurste tassen te koop zijn. Het centrale plein waar gevoetbald wordt en waar wij in 1 van de zijstraatjes de originele pizza Calzone eten. Het weer werkt nog steeds mee, een lekker zonnetje. Bram en Hidde hadden bedacht dat zij voor de bruiloft van Bram zijn zus, waar hij ook getuige is, mooie kleding willen kopen in deze stad. De heren kunnen te kust en te keur. Beiden slagen en weten nu precies hoe ze er in juli op zullen staan. Dat wordt zeker een plaatje. Anne koopt ook wat nieuwe overhemden want met 2 restanten is het wel wat magertjes. ‘s Avonds in het huisje gekookt en fijn spelletjes gespeeld. Morgen gaan de mannen ook weer huiswaarts., het wordt weer stil. Wij gaan morgen ook weg en zullen onze verdere reis vervolgen met de camper en natuurlijk met Pieter. Die kunnen we morgen ook weer ophalen, zin in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *