Amalfi kust

Nadat we Bram en Hidde op het vliegveld hebben afgeleverd, rijden wij door naar de Amalfikust. Eigenlijk vooral bekend om de mooie dorpjes die strak tegen de bergen aanliggen. Maar je kunt er ook fantastisch wandelen. Als wij er naar toe rijden is het vooral bergie op en bergie af. Het is nog maar de vraag of wij met de camper wel aan de kust zelf kunnen komen. We staan eerst maar even op de camping in de bergen, best hoog en dus ook wat kouder. Lief dorpje en ook een leuke campingbeheerder. Camping ligt op voormalig terrein van de kerk, met een prachtige poort. We passen er wel door.J a elk uur klinkt de klok. Zijn vader heeft al sinds 1951 de camping en ook een hostel voor wandelaars. Beata Solitudo heet de camping. We vieren Anne zijn verjaardag met slingers en cadeautjes en heel veel appjes. Vandaag met de lijndienst naar Amalfi, 1 van de dorpjes. Lekker weer graadje of 20. Prachtig dorpje, wel toeristisch maar dat is nu vooral gezellig. Je bent er ook snel uitgekeken en de bus gaat 1 x per 4 uren. Dus gaan we fijn lunchen. Gezellig gesprek met een paar Schotten. Wel heel schilderachtig zo’n kustplaatsje. De volgende dag willen we eerst stuk gaan lopen, dan met de boot langs de Amalfikust en dan met de bus weer terug. Helaas gaat dat niet lukken want de volgende dag regent het pijpenstelen. We kunnen sowieso niet met onze camperbus aan de kust komen. Je komt of vast te staan tussen een rots en een tegenligger of als dat niet gebeurt kun je een beste bon krijgen. We zijn er wel uit, de Amalfikust is vooral voor scooters en motoren. We moeten zeker nog een keer terug op de brommer.

2 reacties op “Amalfi kust”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *