De derde vinger en bummeln

De Peloponnesos ziet er op de kaart uit als een hand met drie vingers. We gaan dit gebied helemaal doorkruisen. Mensen die we ontmoeten onderweg en die hier vaker zijn geweest, roemen inderdaad dit stuk Griekenland, om de mooie natuur, de vrijheid, de vele mooie (zand) en kiezelstranden, de vriendelijke mensen en de grote gastvrijheid. Weet niet of ik het al eerder heb genoemd hoe vaak  de mensen je bijzonder welkom heten, graag willen dat je het naar je zin hebt, je voelt je gast. Je mag vaak iets proeven wat je nog niet kent, krijgt wat lekkers bij de koffie, wijzen je de weg, en zijn niet alleen op je geld uit, heerlijk en ontspannen. Wij genieten van deze dorpjes en stadjes. Uiteraard komt je ook wel eens Nederlanders tegen. Rond Methoni  wonen veel Nederlanders. Deze Maastrichtenaar was hier ook naar toe geëmigreerd. We hadden wel sterk het idee dat wij de eersten waren waar hij vandaag mee sprak. Hij zat ook redelijk strategisch op een bankje vlakbij de parkeerplaats, dan heb je zicht op de auto’s. In Philos mochten we bij de charterverhuur aan de haven staan. De Amerikaanse was gek op teckels, dus dat was dikke prima. Wel vaker hebben we door Pieter contact. Op een terrasje in Philos onder een schitterende boom hoorde iemand dat we Nederlands spraken. Anderhalf uur , en meerdere koffie’s later gingen we weer weg. Super leuke mensen die een huis hadden gebouwd in de buurt van Philos. Bleek dat we toch weer wederzijdse interesses hadden, verleden in de verzekeringen en voor je het  weet ben je in de politiek aangekomen en probeer je de wereldvrede te bedenken.  Kortom als we door stadjes “bummeln” kom je altijd wel in gesprek. Zeer bijzonder was de overnachtingsplek bij Paleiokastro, een natuurgebied. We kunnen een zandpad inrijden en bijna op het strand staan. Strand is op 5 meter. Prachtige baai, waar ‘s avonds  een aantal catamarans voor anker liggen. Mooi gezicht die boten zo voor de deur. Heerlijk geslapen met op de achtergrond het geluid van de zee.

DCIM/100MEDIA/DJI_0457.JPG
DCIM/100MEDIA/DJI_0453.JPG