Op naar Delphi

We rijden door een prachtig duingebied, mooie dennen, zand en kleine watertjes. Willen naar het mooiste strand van Griekenland, hoewel we deze kwalificatie al heel veel vaker hebben gehoord. De Grieken zijn trotse mensen en zijn fier op hun regio. We rijden richting Delphi met nog een tussenstop want er moet weer gewassen worden. De camperstop is bijna leeg en helaas  we moeten wachten want er is geen water. Met de camper op pad is naast het onderhoud van de auto, ook steeds goed opletten of je nog water hebt, gas en waar je (veilig) kunt overnachten en kunt wassen. Dat kost soms wel wat meer tijd dat je van tevoren dacht. Maar gelukkig heb je overal cafeetjes met goede koffie. Twee uur wachten tot de gasfles is gevuld is geen bijzonderheid. Na 1,5 uur is het waterlek opgespoord en kan de was erin. Het waait lekker vandaag de was is zo weer droog en we kunnen weer heerlijk onder “de schone lappen”.  

Vandaag willen we naar Delphi en zoeken een mooi plekje onderweg, maar dat valt nog niet mee. We besluiten uiteindelijk maar door te rijden naar camping Delphi. Een familiecamping, met daarbij een restaurant en een olijfgaard. Er leven verschillende gezinnen van deze camping. Ze hebben het goed voor elkaar, workshops koken, olijfolie proeverij. Wat wij dan ook leuk vinden, ze ontvangen “We zijn er bijna” groepen bekend van de tv. Nu is er ook een groep, en inderdaad je herkent ze gelijk in hun gedrag. In 2015 waren hier de opnames van het programma. De eigenaar vond het heel leuk, maar een super lange dag, met heel veel mensen en camera’s. Hij had de dvd opgestuurd gekregen, was leuk om te zien, alleen verstond hij er niks van. Zijn opa heeft de camping opgericht in 1966. Zij ontvangen al groepen reizigers van de ANWB sinds 1974. Net aan het einde van het kolonelsregime wat tot juli 1974 heeft geduurd. We staan op een prachtige plek aan de rand van de camping met uitzicht op het dal vol olijfbomen, “Mer des Olivers de Delphi” en in de verte de zee. Het is erg warm tussen de 35 en 38 graden, en erger het koelt niet af ‘s avonds. Koken is geen optie, en we eten op het mooie terras, geen straf hoor! Griekse kaart, mooie gedekte tafels en lekkere wijn. We slapen met de deuren open. De wekker ingesteld op  06.30 uur want we willen vroeg in Delphi zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *