Ionio Blue en Banksy

Onze auto is nu zo vies dat we nu wel naar een wasstraat moeten. Onze auto is vrij hoog maar voor landbouwmachines is een aparte plek zonder overkapping. We gaan in de weer met muntjes, programma’s en hoge drukspuit. We hebben eer van ons werk.

Kunnen niet een leuke plek vinden en rijden door naar Ionio Blue, een strandje met restaurant waar de uitbater plekken heeft voor campers. Tip van Marijke en Joost. Een stuk gras, maar wel met water en toiletten en buiten douches. Je mag er staan maar dan verwacht hij wel dat je eens wat bij hem eet of drinkt. Mooi zandstrand, met strandbedjes en parasols voor gebruik van iedereen. Er zijn dus mensen die hier min of meer permanent wonen in een caravan of soms zelfs een in hun auto slapen. Overdag naar het werk en ‘s avonds weer naar deze plek. Er is één man die zelfs in zijn auto slaapt en elke avond een warme hap haalt uit de keuken van het restaurant. Bijzondere plek met vrije vogels, paradijsvogels en kampeerders. Op het terras is prima internet, vandaag dus de koffie en drankjes op het terras. Anne werkt aan de site en ik werk tegenover hem we zitten erbij als een soort Working Nomads. Naast ons staan Nederlanders die uit Den Haag komen. Gezellige avond gehad met Hans en Yvonne , lekker flesje wijn en we kunnen het samen wel pratende houden. Het zijn échte wereldreizigers en ook hele sociale mensen. Staan voor een ander klaar en mooi om hen te ontmoeten. Deze pek heeft vreemde kostgangers maar ook bijzondere dieren, één daarvan is een schildpad die daar wat rond scharrelt.

De volgden dag weer verderop kijken. In Varda doen we wat boodschappen en op verschillende plekken in dit dorp staan afbeeldingen van Banksy. Zeer waarschijnlijk door een aantal locale kunstenaars aangebracht. Heel herkenbare afbeeldingen en soms met een extra knipoog.

6 reacties op “Ionio Blue en Banksy”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *