Olympus en de broer van Tom Waes

Vandaag de bergen in, alles is mooi groen. Naar het nationaal park Olympus., een erg groot gebied  van 24000 hectare aan natuur, het is ook een Natura-2000 gebied. We rijden door het grote dorp Litochoro, het lijkt wel een Zwitsers dorp. Veel  houten huizen, bloembakken en grote balkons. Onderweg moet Netty iemand coachen en de ontvangst is niet al te best. Ze loopt wat heen en weer op deze bergweg. Anne zit in het restaurant koffie te drinken. Weet niet of jullie dat ook wel eens doen, je ziet iemand en die lijkt op…. Dit keer is dat de eigenaar die de koffie serveert, hij lijkt sprekend op “de broer van Tom Waes”. Overal staan prachtige bloeiende planten. De koffie die ze hier serveren zit blijkbaar in die blikken. Bij het afrekenen geef ik de broer van een compliment over deze mooie plantenbakken. Hij lacht, en ik vraag zijn deze te koop? Nee niet te koop, maar je mag er wel één hebben. Wat leuk, ik neem hem mee naar Nederland, neem dan nog maar één mee. Anne ziet Netty aankomen met twee grote blikken met Mrs Rose koffie erop. Weet zeker dat een vriendin met heel veel potten en blikken met planten hier blij van wordt.

Proberen in de buurt van de berg Olympus te komen, maar dat lukt niet erg. Wil je daar naartoe dan is het een hike die behoorlijk lang duurt . De berg is ruim 2900 meter hoog, dat is Out off Our league. We gaan  wel een hike doen door het bos naar de heilige grot van Dionysos. Deze grot is ook een plek voor de mensen die de naar de top van de berg willen lopen. Het is 20 minuten lopen. Netty gaat op slippers. Al snel komen we op paden die nogal glibberig zijn en waar water over heen stroomt.. Met wat geklauter komen we er wel. Veel lopen onder de bomen, er is een pad, soms ook wat ondersteuning doordat er tredes zijn gemaakt. We lopen over een rivier en komen uiteindelijk bij de grot uit. We komen weinig mensen tegen , een paar hikers met volle bepakking en twee mensen die net terug komen van de de heilige bron. Ze geven aan dat het bordje 20 minuten in Griekenland eigenlijk altijd meer is. Dat wisten we eigenlijk wel, dat is ook onze ervaring. Volgende keer, terug om  loopschoenen te halen, maar het was ook op slippers wel te doen. Mooie wandeling. Pieter is nu een heilige hond, want die heeft uit de heilige bron gedronken.  

Na deze wandeling besluiten we naar camping Sylvia te gaan. Moeder en dochter zwaaien er de scepter en het zijn twee gezellig vrouwen die graag even een praatje maken. De camping is in 2018 gekocht en sinds vorig jaar helemaal verbouwd. Super de luxe toiletgebouwen en zelfs een stortdouche. Ook staat er een professionele wasmachine die in 30 minuten de was klaar heeft. Klein winkeltje, leuk terras en mooie plekken met schaduw. Hier kunnen wij het we even uithouden.

2 reacties op “Olympus en de broer van Tom Waes”

Reacties zijn gesloten.