Kersen en slapen bij restaurant

Vandaag vervolgen we onze reis naar het noorden van Albanië. Ook nu veel bochten rijden, maar wel over asfaltwegen. Er zijn veel kraampjes met fruit en dat lusten wij wel. Bij een kersenkraam maar even stoppen. Het lastige bij een kraam is dat de locals meestal tassen vol paprika’s en fruit kopen. Wij zijn met zijn tweeën en dan kopen we liever wat vaker. Netty heeft de oplossing gevonden door een briefje van bepaalde waarde mee te nemen en daar dan, in dit  geval, kersen voor te laten afwegen. Voor Netty aan is een man die kisten vol kersen inlaadt in zijn grote wagen. Natuurlijk raakt Netty in gesprek wat erop uitdraait dat zij een zak vol kersen krijgt, betaalt door de man met de grote auto. Veel te veel, en ondanks Netty’s bezwaren dat ze wil betalen en maar weinig hoeft, wil de man zijn vriendelijkheid aan mensen die zijn land bezoeken laten zien.

Aan het eind van de dag, mooie route door de bergen, en picknicken met mooi uitzicht kunnen we geen camping vinden. Bij een restaurant gaan we vragen of we daar mogen overnachten. Geen enkel probleem. Er zijn allemaal camera’s dus veilig sta je er zeker wel. De eigenaar is zeer vriendelijk en uiteraard gaan we bij hem eten. De Albanische keuken is wel iets anders dan de Griekse. Veel paprika’s op verschillende manieren klaar gemaakt, zure room bij het eten en uiteraard ook nu weer vlees. Heel lekker allemaal De jonge ober wil graag zijn Engels oefenen, leuke vent, die vertelt dat al zijn vrienden naar Londen vertrekken voor het geld. Verdienen er veel geld, maar op onze vraag of ze dan wel woonruimte hebben weet hij geen antwoord. We geven aan dat dit wel belangrijke vragen zijn waar hij antwoord op moet hebben. Hij is nu nog maar 16  jaar en hij moet tot 18 naar school. Slimme jongen dus die zal het wel goed  uitzoeken voor hij vertrekt. Uiteraard geven we hem een fooi in euro’s. Hij is er blij mee. Later op de avond zitten we bij de bus en komt hij ons nog even wat brengen, een croissantje voor het ontbijt voor morgen. Wat lief toch weer dat hij dat dan voor ons koopt. We hebben een rustig nachtje en slapen als roosjes.

Een reactie op “Kersen en slapen bij restaurant”

Reacties zijn gesloten.