Ljubljana

Omdat we dus geen administratieve rompslomp willen met de tol-kastjes rijden we over heel mooie en rustige wegen. Soms wel even over een pas rijden maar tijd hebben we genoeg. Slovenië is heel groen, tijd om wat beton te bekijken, we koersen op Ljubljana. De hoofdstad van deze voormalige Joegoslavische deelrepubliek.

Helaas geen campings in de stad, maar komen toch uit bij een camperplek in de stad. Parkeerterrein tegenover een restaurant. Op loopafstand, we volgen de rivier de Ljubljanica, en dan kom je langs erg veel terrasjes aan het water in het centrum van de stad uit. Lekker om daar een biertje te drinken. Onderweg zien we al meerdere mooie bruggen over deze rivier die door de stad stroomt. De meest bekende brug is de Drakenbrug, Zmaski Most, een creatieveling heeft wat rode verf om de bek van de draak aangebracht. Nog steeds goed heet hier, maar verkoeling op het terras. Het centrale plein Preseren is druk maar gezellig en het roze klooster van de Franciscanen is het meest opvallende gebouw. Veel oude gebouwen, en vooral ook heel veel fietsers. De auto’s worden geweerd uit het centrum en het doet ons daardoor ook wel aan Groningen denken. Veel jonge mensen, studentenstad en ook qua grootte, alles is goed te belopen.  Netty wilde nog even een plattegrond op papier, toch net even handiger om wat overzicht te krijgen. Staan we om 17.01 voor de toerist info, gesloten… Netty moppert wat over ambtenaren en iemand die  ons voorbij loopt zegt we maken hier toch geen ruzie? Zo spreken wij altijd tegen elkaar:). Haha, met deze mensen raken we in gesprek, zeker op leeftijd, maar goed gebekt, charmant en goed gekleed. Bleek dat ze met een cruise waren en vanuit Trieste naar deze stad gebracht. Heel grappig hoe ze daar over konden vertellen, en de do’s en don’ts van een cruise zijn ons nu duidelijk, wie weet wat we nog eens gaan doen. Weer een terras want het blijft dorstig weer. Keuze uit meer dan 100 bieren, dus dat was dik in orde. Ook de menukaart zag er goed uit, we zijn lekker blijven zitten en genieten van het eten, mensen kijken en de drankjes. De lucht boven is naast benauwd ook dreigend dus op bepaald moment toch maar richting bus gelopen. Onderweg nog een Skype gesprek met Hidde en net voor alles losbarst zijn we weer bij de bus. Weer royaal stappen gezet vandaag, dus nu lekker in de bus met een bakje koffie.

Een reactie op “Ljubljana”

Reacties zijn gesloten.