Hike, bonensoep, kerken en schnitzels

Het is hier zo mooi dat we wat langer blijven en ook een hike gaan maken. Lopen door het bos en de bergen met als beloning een berghut, waar je ook op het terras wat kunt eten. Ons idee is om daar dan koffie met wat lekkers te nemen. De wandeling gaat prima en het is heerlijk lopen. Veel omhoog, maar je weet we gaan ook nog terug dus dan wordt het wel wat makkelijker. We komen aan bij de alpenweide, met een kapelletje en de hut, restaurant. Iedereen die er zit eet een lekkere bak soep met wat brood. Misschien wat vroeg zo tegen half 12, maar heel eerlijk we hebben al flink gelopen dus de soep gaat er wel in. Warm is het ondertussen ook geworden. Na deze hike, inpakken en rijden we naar de grens met Oostenrijk. Eerst nog even tanken, we blijven Nederlanders, en voor 0,30 cent de liter goedkoper tanken kunnen we weer even vooruit.

Gaan naar een camperplek maar die is al vol. We moeten er even aan wennen dat de vakanties allemaal zijn begonnen. Erg veel Nederlandse auto’s in Oostenrijk. We komen er achter dat er een GP in de buurt is, en dat er fans naar Oostenrijk komen voor  Max. We vinden nog een campinkje Forrellencamp. Ondertussen regent het al een tijdje en dat zijn we eigenlijk niet meer zo gewend. Vanavond toch de lapjesdeken, ooit door Netty’s moeder gemaakt, maar even extra over het zomerdekbed. We rijden onder de grote poort van forellencamp door, altijd mooi voor een foto van Limoe.

Vandaag richting Duitsland. Bij Salzburg is het erg druk. Wij mogen niet over de tolweg, en dus gaan je dan de hele stad door. Lijkt me ook niet de bedoeling van de overheid, maar goed het kan niet anders. De ring tolvrij te maken scheelt heel veel vrachtverkeer en diesels door de stad. Door gereden naar Altötting. Nooit van gehoord maar een goede camperplek. Het dorp bestaat vooral uit kerken, kloosters en zelfs een (minor) basiliek. Nog nooit buiten Rome dan, zoveel kerken en kloosters op de vierkante meter gezien. Wel mooie gebouwen, de kerkklokken nemen het ook tegen elkaar op door achter elkaar aan te beieren. Het is weer zomer en na al die kloosters gaan we voor een verfrissend biertje. Anne krijgt er zelfs een stenen bierpul om heen. Opvallend veel mensen die hier in Zuid-Duitse dracht lopen. De mannen in een lederhose, met kousen en soms ook nog een hoedje. De vrouwen in dirndljurk maar meestal lang en geruite stof. Oud en jong het maakt niet uit, komt bij ons wel wat ouderwets over. ,s avonds heerlijk gegeten bij Münchener Hof. Lekker schnitzels met beilagen, do what the Germans do, het smaakt ons best.