Fietsen door de stad

Onze Hollandse fietsen, zonder trap ondersteuning, we gaan zien of dit een succes wordt. Vanaf de camping met de telefoon als gids, kruip door sluip door kleine paadjes door het Bois de Boulogne. Hier en daar staan ook campers, ook van mensen die hier min of meer wonen. Er zijn best een behoorlijk aantal fietspaden door het bos. Toch ben je als fietser wel kwetsbaar. Bijvoorbeeld voor grote groepen vooral mannen in lycra op een racefiets. In de stad zelf gaat het top. We fietsen eerst richting Trocadero. Daarna langs de bruggen van de Seine naar de Notre-Dame. Even kijken hoever de restauratie is na de brand van 2019. Je kunt goed zien wat er gebeurt en er zijn ook veel informatieborden hoe het wordt aangepakt. Ook foto’s van de brand ontbreken niet.

Op de terugweg naar Musée D’Orsay, veel te druk en we hebben ook geen kaartjes. Met de fiets crossen we door de stad. Het programma Chansons heeft ons ook gestimuleerd om eens te kijken waar bepaalde zangers zijn opgegroeid en waar nog wat te vinden is van hun verleden. De “platenwinkel” uit Chansons komen we ook tegen maar uiteraard zonder Chansons boven de deur. Het huis van Serge Gainsbourg is wel heel erg verwaarloosd, vol graffiti maar ook veel troep en rommel. Niet écht een plek waar de waardering voor deze zanger uit blijkt.

Onderweg op de fiets over Place de la Concorde, wel een beetje veel verkeer en groot, dus gewoon doorfietsen en vooruitkijken. Prachtig om zo door de stad te fietsen, Arc de Triomphe en alle andere mooie plekjes waar je zo langs fietst. Omdat je nu lekker buiten bent de hele tijd is het wel heel fijn hoor zo op de fiets te gaan. Sowieso fietsten we elke dag naar de metro, zo’n 4 kilometer van de camping. Afhankelijk van de route die dag namen we daar de metro of deden alles met de fiets.

3 reacties op “Fietsen door de stad”

Reacties zijn gesloten.