Streetart

Wat is het toch heerlijk om rond te “bummeln” in een stad als Parijs. Elke keer als we er zijn, proberen we ook weer wat nieuwe wijken te ontdekken. Dat is elke keer raak, en elke keer weer is het tekort omdat er nog zoveel meer te zien en te beleven is. Het boek “ongewoon Parijs” is in die zin een aanrader. Veel verhalen, en routes die je kunt lopen. Net even buiten de gebaande paden. Dit keer zijn we op zoek gegaan naar Street art in het 13 e arrondissement. Je volgt min of meer de metrolijn die boven je hoofd de wijk in rijdt. Er zijn veel flats uit de jaren 70 die eigenlijk vooral saai zijn. De flats staan er al een tijd en dan wordt het er ook niet mooier op natuurlijk. Ieder arrondissement heeft ook een eigen bestuur. Dit bestuur heeft gekozen voor Street art artiesten die de wijk gaan opfleuren. Deze artiesten komen vanuit de hele wereld hier hun werk doen. Hoe fijn is het om in je wijk te lopen en je ziet kleur en beelden om je heen, die de dag toch nét even anders maken. De wijk zelf kent ook nog leuke pleintjes, en veel kleine winkels met groente, fruit, vlees, kip, delicatessen. Heerlijk gewoon. Geniet van de mooie kunstwerken die voor iedereen elke dag zomaar te zien zijn.