Lekker langs de kust

Jan en Tineke ontmoeten we op een beetje gekke camperplaats in Alqueria de la Condesa. We zijn daar 9 jaar geleden ook geweest. Een Engelsman heeft een camperplaats ingericht op een industrieterrein. Het is daar altijd vol en gezellig. We konden er nu net bij. Een leuk en gezellig weerzien met Jan en Tineke. ‘s Avonds uit eten in de plaatselijke tapasbar. Niks geen kaart, de eigenaresse stelt ons gewoon allerlei lekkere dingen voor en wij smullen van de stukjes inktvis, geroosterde tentakel, gefrituurde groentes en vooral de supermalse biefstukjes. Omdat het de avond voor Driekoningen is, krijgen we speciale Driekoningen cake als toetjes. De volgende dag is het weer heerlijk weer en wandelen we naar het strand van Platja de Piles, een mooie wandeling door de sinaasappelboomgaarden. We komen o.a. Langs een Driekoningenfeestje met luide Spaanse smartlappen en maken een dansje op straat. ‘s Avonds kookt Jan en zitten we gezellig binnen. De eigenaar van de camping is naar Engeland gevlogen voor een hartoperatie. Hij had voor de zekerheid een enkeltje genomen, “you never know”.

Jan en Tineke gaan noordwaarts, wij nog iets naar het zuiden naar Denia, een wat grotere plaats, waar het levendig is door de Spanjaarden die hier wonen en werken. Hele flats en vakantiedorpen langs de kust staan ‘s winters leeg, maar dat merk je hier niet. Denia is in de Spaanse burgeroorlog gebombardeerd en daarom zijn er schuiltunnels aangelegd in de grote rots onder de burcht. Ze zijn nu gerestaureerd en een toeristische attractie. Verder veel winkels en een levendige haven. Omdat het heel mooi weer is, rijden we een klein stukje langs de kust naar het noorden en vinden een mooi overnachtingsplekje aan het strand van Gandia. Hier is alles uitgestorven. ‘s Avonds zijn er een paar appartementen verlicht. Wij genieten van het mooie weer en het strand.