Kirkulu en singin in the rain

Eerst een bril gekocht vandaag, veel keuze was er niet, alleen montuur “granny”. We rijden naar een uitkijktoren in Kirkilu. Hee bijzonder ontwerp, mooi zicht over het karst gebied en de meren. De vorm lijkt op een halve maan, genoeg trappen gelopen voor vandaag.  Gebied is bekend om kalkachtige en turfachtige stukken, hierdoor kunnen pot-holes ontstaan. We leven nog 😉 Doorgereden naar het geografische middelpunt van Europa. Uiteraard staat er een zuil en hangen de vlaggen van alle leden van de Europese unie er ook. Helaas is het weer van een beetje regen naar heel veel regen gegaan. We gaan er toch even naar toe met paraplu, maar wel op slippers. Koud is het dus niet. De vlaggen hangen er allemaal wat sneu bij. We zijn er ook de enigen. Daarom maar even wat scenes uit “I’m singing in the rain” nagedaan. Veel is er verder niet te beleven.

We rijden door richting Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. 20 kilometer voor de stad is het Europas Parkos, een groot bos, met bijna 100 beelden, sculpturen. Heel mooi lijkt het ons. Het weer helpt niet, maar we kunnen hier ook kamperen. Er is een klein cafeetje, en ook hier zijn we de enige klanten. We drinken een lekker glaasje, en besluiten wat lekkers te koken en  we rekenen morgen op mooi weer, dan gaan we op pad door dit park.