Europas Parkos

Vandaag werden we wakker met zon. Zoals ook nu weer na regen komt zonneschijn. Er was erg veel water gevallen en we dachten dat we laarzen aan zouden moeten, maar de grond had alle water alweer opgezogen. Storm Hans heeft ons niet bereikt. We hebben een beetje knullige plattegrond gekregen, een soort stencil. De verhoudingen tussen de kustwerken zijn niet zo kloppend, dus stappen we af van de plattegrond en laten ons leiden door de werken zelf. Prachtige installaties, grote sculpturen, beelden van staal, beton, hout, Cortenstaal alles komt voorbij. Humor als je opeens een eng houten beeld achter een boom vandaan ziet komen, of een hordenloper die over een wel hele hoge tak van een boom springt. In het landschap kunnen de beelden de natuur versterken of andersom. We lopen ruim twee uren door het park en het is écht genieten. De zon schijnt, soms opeens ook door de bomen, of op een beeld wat overwoekerd is door mos. Te veel woorden al geschreven, want dit leent zich vooral ook met beelden.