Van Patke tot Petkum

We zijn nu toch wel écht aan het terugrijden richting het Heitelân. Maar onderweg proberen we naast het rijden ook nog wat te doen. In Oost-Brandenburg komen we terecht op Weingut Patke, oftewel een wijngaard. Deze is op zondag open voor bezoek. Het is er écht heel druk. Blijkbaar voor de mensen in de omgeving een fijne plek om met elkaar af te spreken met daarbij een lekker glas wijn. Wij kunnen achter in de wijngaard aan de rand met onze camper staan. Naast wijn, worden er ook aardbeien verbouwd, maar die zijn nu allemaal uitverkocht. Wij zijn ook vrijwilligers op wijngaard de Frysling en zagen dat ze hier net als in Twijzel Solaris en Johannieter druiven verbouwen. Wij hoeven hier niets meer te doen dan naar het terras te lopen en te bestellen. Heerlijk wijntje hoor. Wat staan we daar weer mooi en het weer werkt ook nog eens mee. De volgende ochtend de deuren maar even opengooien en dat is lekker wakker worden hoor!

De laatste etappe zit er aan te komen, en we besluiten onze laatste vakantienacht door te brengen in de buurt van Emden. We kennen een plekje aan het wad, Am Deich, zoals ze het hier zeggen. Hier gaat een pontje van Petkum naar Ditzum. Er kunnen meestal 2 à 3 auto’s mee, en de meeste mensen die het pontje gebruiken zijn op de fiets. We kunnen hier heerlijk staan. Het is prachtig zonnig en we zien eb en vloed elkaar afwisselen. Net als de wind en de wolken die ook af en aan komen en gaan. We wandelen over de dijk, en genieten van de laatste avond onderweg. Morgen rijden op ons gemakje naar Kollum. Kunnen we uitpakken en de bus klaar maken voor Lowlands. Onze Hidde en vrienden maken graag gebruik van Limoe. Hidde om in te slapen en te zorgen voor de pannenkoekjes bij het ontbijt. Zijn vrienden ook voor het vervoer van tenten en de overige bagage. Deze is al in Kollum afgeleverd. LImoe gaat zelf dus nog even verder met vakantievieren. Wij zijn nu weer thuis en gaan genieten van de dagen voor we weer aan het werk mogen. Het was weer prachtig.

2 reacties op “Van Patke tot Petkum”

Reacties zijn gesloten.