Naar Marokko

Derde kerstdag, na een gezellig ontbijt met de kinderen het huis opruimen en ontkersten. Daarna de laatste spullen in Limoe stouwen en we kunnen op pad. Rond het middaguur snorren we naar het zuiden. Onderweg blijken we 12 kilometer achter Jan en Tineke te rijden, die onderweg zijn naar Brussel. Toevallig moeten zij even tanken en hebben we een spontane meet en greet bij tankstation Hazeldonk West.

Antwerpen passeren we voor het eerst in lange tijd zonder oponthoud. Ondertussen is er contact met Jaap en Dreja en spreken we af op een camperplek aan de Maas net over de Franse grens in Charlesvilles Nezers. Gezellig borrelen in de bus en de wederzijdse reisplannen bespreken.

De volgende stop is in Bessines-sur-Gartempe, een klein dorpje waar we mogen overnachten op een vrolijk pleintje in kerstsferen. Er is een cafetaria open, maar daar mag Pieter niet naar binnen, dus gaan we afhalen en lekker in de bus eten.

Door naar Spanje, ditmaal deels via de tolwegen, omdat het anders niet erg opschiet in dit deel van Frankrijk. We vinden een gratis plek bij de hypermarché van Leclerc in Miranda de Ebro. Dit blijkt een mooi oud stadje te zijn, waar ś avonds veel mensen op de been zijn. Mooie rondwandeling door het dorp.

Eyso is jarig vandaag en we facetimen onderweg met de jarige in bed aan het ontbijt. Via mooie wegen toeren we naar Andalusië en overnachten in een olijvenstad Baeza. Mooie camperplek achter het busstation middenin de stad. We gaan wat drinken in een café. Als we allebei met een biertje aan de praat zijn met een Bask, moet Pieter opeens naar buiten, geen honden in het café. Wij met hond en bier naar buiten. Staan daar gezellig tot er een politieagent aan komt en de ober snel naar buiten rent om te zeggen dat we buiten geen bier mogen drinken. Kortom kip of ei, oftewel bier of hond. Netty weer naar binnen met haar bier en het ondertussen lege glas van Anne. De politieagent legt uit dat dat een mooie oplossing is, want anders had hij het café moeten bekeuren.

Oudjaarsdag lekker uitslapen en nog even een wandeling door het stadje met koffie en gebak. Dan het laatste stukje naar Martijn en Ineke. Onderweg zien we bij Granada de mooie besneeuwde bergen van de Siera Nevada, terwijl het buiten 18 graden is. Warm welkom bij Martijn en Ineke. Ze hebben een mooie plek voor ons om te overnachten en een speciale badkamer. Eerst maar even lekker douchen. Daarna borrel en een heerlijke linzensoep, salade en bbq. Ondertussen waren de ‘buren’ ook gekomen om oudjaarsavond mee uit te zitten. Zij logeren in de casita van Ineke en Martijn. Erg gezellige avond met mooie verhalen over Marokko, reizen en boten. Om 12 uur geen hels vuurwerk, maar grote stilte.

Lekker geslapen en als we wakker worden is het heerlijk weer. Beetje aanrommelen, mooie wandeling met Pieter door de bergen en dan gezellig borrelen en eten met Martijn en Ieneke. De kaart op tafel en het boek van Pistenkuh erbij om met ervaren Marokkogangers te bekijken waar we wel en niet met onze bus langs kunnen. Goede tips voor mooie pistes, we gaan het zien.

De volgende ochtend op tijd afscheid nemen, want Ineke heeft Spaanse les. We krijgen nog een tip mee van Martijn voor een mooie plek aan het strand vlakbij de boot en vertrekken naar Algeciras. Bij Carlos kopen we kaartjes voor de volgende ochtend. Het is allemaal wat gemoderniseerd, maar je krijgt nog steeds een fles wijn en een cake bij de bestelling. Daarna naar het plekje aan het strand. Heerlijk weer, dik 20 graden.

De volgende ochtend bij zonsopgang vertrekken naar de boot. Alles gaat probleemloos, ook de papieren van Pieter. Met een stuk of 30 campers de boot op. Wij halen de gemiddelde leeftijd mooi naar beneden. Na een rustige overtocht zijn we in Afrika. Daar moet Limoe eerst door de scan en dat duurt even, want er kunnen maar 4 campers tegelijk door het apparaat. Na diverse controles en stempels kunnen we op pad. Het is heerlijk weer en met open ramen rijden we naar het blauwe stadje Chefchaouen.

9 reacties op “Naar Marokko”
  1. Geweldig! De Koningsspelen zijn daar ook prachtig, Rabat en Fez vond ik het mooist. Veel plezier!!!

  2. Groetjes uit Kollum,
    Jullie foto’s en verhalen zijn weer prachtig. Ik wist niet dat je zo veel schakelingen zandkleur kunt zien. Pieter kleurt er leuk bij. Babka heeft de foto’s ook al gezien, Ik moest namens haar jullie nog een fijne reis wensen. Geniet lekker, het is vast weer een onvergetelijke ervaring.😘🍀🌹

  3. Jullie foto’s en verhalen zijn weer prachtig. Ik wist niet dat je zo veel schakelingen zandkleur kunt zien. Pieter kleurt er leuk bij. Babka heeft de foto’s ook al gezien, Ik moest namens haar jullie nog een fijne reis wensen. Geniet lekker, het is vast weer een onvergetelijke ervaring.😘🍀🌹Groetjes uit regenachtig Kollum😉

Reacties zijn gesloten.