Essaouira

Het surf hotel vertrekt, waardoor de schaduw van deze bus verdwijnt. Wij gaan naar de stad. Nemen nog twee Franse lifters mee, klein stukje richting de stad. We willen wel vaker mensen meenemen, maar met een hond in de auto is het voor Marokkaanse vrouwen en kinderen wel wat lastiger om die in te laten stappen. Als we bij de stad zijn, blijkt dat we niet het centrum in mogen. Alle campers moeten aan de rand parkeren. We kunnen wel lopen en er is een nieuwe boulevard die ons naar de juiste ingang van de Souk brengt. Essaouira is een levendig stadje. Ommuurd en in de kleine steegjes verdwaal je al snel. Ook Google is hier wel eens de weg kwijt. We slenteren door de stad, en bekijken de winkeltjes. Er zijn veel galerieën en wie weet vinden nog een mooi kunstwerk voor thuis. Helaas is het vooral veel van hetzelfde. Niet alleen de tassen, en keramiek maar ook de kunst is helaas niet zo bijzonder. Er is niet veel origineels bij. We gaan maar even lekker eten aan de boulevard. Het smaakt allemaal weer lekker, en met een volle maag, lopen we eerst nog even 3 kilometer naar de auto.Op huis aan, lekker naar de zee.