Mafra en Peniche

Groot klooster midden in dit stadje, gebouwd door meer dan 50.000 bouwers. In de kathedraal zijn meer dan 6 orgels ingebouwd. Er zijn zelfs speciale muziekstukken geschreven om deze orgels te laten musiceren. Geen idee of hier ook concerten worden gegeven, maar het zou vast goed zijn voor dit stadje. Er is weinig eer aan te behalen, de meeste winkels zijn leeg, en weinig sjeu aan te beleven. Perfecte plek voor parkeren en overnachten van campers, maar om hier een hele dag te blijven dat is nou niets voor ons.

Het schiereiland Peniche lijkt ons een stuk aantrekkelijker. Mooi aan zee, oude stadswallen en een surfers paradise. Is vaak goed voor de sfeer en trekt ook weer andere mensen dan al die witte campers. Prachtig gewandeld en geklauterd over de rotsen langs de kust. Flinke bries, zodat het water lekker opspat. In het stadje kun je op een Cp staan, waar je alleen betaald wat je ook gebruikt. Basisbedrag 5 euro. Je kunt je camper er ook wassen en die van ons was eigenlijk al vies toen we vertrokken omdat hij hier al langer in de hangar stond. Anne gaat als een échte “we zijn er bijna camperaar”aan de slag. Er is zelfs een verhoging gemaakt waarop je ook de bovenkant goed kunt schoonspuiten. Er zijn foto’s van :)Mooi oud vissersplaatsje met rode leugenbanken aan de haven waar de sterke verhalen worden verteld. De geur van vis en visrestaurants en het geluid van snerpende meeuwen. Super leuk om hier fijn rond te dwalen.