Terug naar huis

De afgelopen week niet altijd wifi of even geen zin, daarom nu een samenvatting van de terugreis. Die begon natuurlijk in Kroatië. Vanaf ons mooie plekje aan het strand van Senj gingen we naar Triëst. Daarvoor passeerden we Istrië en Slovenië. Onderweg veel varkens aan het spit, maar we konden de verleiding weerstaan en reden door. In Triëst op een particuliere camperplaats in een buitenwijk. Mooie plek en erg rustig. Achteraf aan de prijzige kant. De bushalte was vlakbij en met lijn 29 de stad in. Een mooie stad aan zee. We gingen naar het Museum Revoltella, een schitterend oud huis waar een museum voor moderne kust aan gekoppeld is. Meneer Revolterra was akelig rijk door de handel en dat is in zijn huis te zien. Hij was o.a. lid van de banco generali en bestuurslid van Lloyds. Het centrale plein van Triëst kijkt uit op zee en heeft verder mooie gebouwen, waaronder het provinciehuis. we hebben er heerlijk op stand op een terras gezeten.

DSC_7564

DSC_7585

 

DSC_7587

Van Triëst reden we dwars over de Alpen naar het Tiroler Weerberg. Via een aantal bijzonder mooie passen kwamen we in het dorpje waar onze kinderen hebben leren skiën (en wij ook). We logeerden toen bij Jozef en Christa. Ze woonden er nog steeds en we hebben een heerlijk kopje koffie bij hen gedronken. Er was eigenlijk niks veranderd, behalve dat hun dochter nu het bedrijf had overgenomen. Christa had toevallig het afgelopen weekend nog de foto van Eyso ingescand die ooit gebruikt is voor haar folder. Daarna hebben we een hlaatselaatseapje gegeten bij de Schwanner Wird en daar op het parkeerterrein overnacht. Terwijl we zaten te eten, kwamen er allemaal muzikanten langs. Wat bleek, de Weerberger harmonie gaf een concert die avond. Veertien jaar geleden zijn we er ook in de zomer geweest, eten op hetzelfde terras en ook een concert van de harmonie. Net als toen gingen twee dames in klederdracht rond met een kruikje Obstler en een dichtgelast mondstuk van een trompet. Daaruit kon je tlaatseegen betaling van een sponsorbedrag een slokje nemen. Dat deden we graag. al was het alleen maar vanwege het slechte weer.

DSC_7593

De volgende dag eerst een ontbijt bij de splinternieuwe vestiging van Mpreis in het dorp. Het parkeerterrein was nog leeg en desondanks lukte het mij om achteruit tegen een van de twee lantarenpalen te rijden. Deukje in de deur. Al snel trok de lucht weer helemaal dicht. Veel regen en wegopbrekingen maakten het een zware rit. In de buurt van Frankfurt vonden we een prachtig camperplekje in het Taunusgebied.

Va Frankfurt voerde de laatste etappe naar Kollum. Een mooie rit. Voor we naar Kollum reden, hebben we eerst pa opgezocht in Vredewold. Hij was verrast ons te zien en heeft genoten van de verhalen. Daarna chinees halen om bij ma op te eten. Worden we bij de Chinees herkend door Liekel, die we een jaar of dertig niet gezien hebben. Mooi gesprek met bijzondere herinneringen. Daarna lekker eten bij ma en tenslotte terug naar Kollum, waar Limoe na 5666 kilometers weer achter de garage staat.