Polen

20130716-215714.jpg

Vandaag was het fahren, fahren auf die Autobahn. Na een prima ontbijt bij hotel Waldwinkel Renzenbrink koersten we op een camperplaats aan de rand van een bos in een klein dorpje vlak voor de Poolse grens. Helaas de camperplaats was er niet meer. Was nu privé en alleen toegankelijk voor jagers. Dus op zoek naar een andere overnachtingsplaats. Daarvoor zijn we maar gelijk de Poolse grens overgestoken. Er stond niet eens meer een slagboom. Je rijdt zo Polen binnen en het is gelijk oostblok. Allemaal kraampjes en stalletjes met goedkope spullen voor Duitsers. Gaten in de weg, behalve de nieuwe stukken waar een Europees bordje bij staat en overal bier en eten.

20130716-221618.jpg
Om verder, te reizen moesten we de rivier de Swina oversteken. Een brug is er niet, alleen twee veerponten. Tomtom leidde ons naar de eerste. Daar mochten wij niet op, deze pont was alleen voor locals. We kregen een folder over de andere pont en vonden die pont een beetje op de gok. Een kwartier later waren we aan de overkant. Na een kwartiertje rijden vonden we camping 24. De meeste campings in Polen uit de communistische tijd hebben een nummer. Camping 24 is echt Pools. Mensen kamperen met open kofferbak. We werden bij de ingang begroet door de onvermijdelijke Ochrona (beveiliger).

20130716-222254.jpg
Na een heerlijke maaltijd nog even naar het (palmen)strand. Ook dit echt Pools met een waterglijbaan op het strand, grote strandtent en een pier. Gelukkig ook een pinautomaat voor een voorraad slotty’s, ook al kun je hier mer euro’s betalen.