Strand

20130725-185751.jpg
Vandaag een dagje aan het strand. Tenminste, onze camping staat vlakbij het strand dat te bereiken is via een privé pad door het bos. Niemand aan het strand dus. Helaas wilde de zon maar niet door de wolken komen, maar de temperatuur was prima. Heerlijk gewandeld langs het eenzame strand en steeds gezocht naar amber. Een klein stukje gevonden en natuurlijk mooie schelpen. Kuifje had het prima naar de zin op het strand. Lekker rennen en af en toe een heel klein pootje in de zee, nee Kuifje is geen waterhond. Aan het strand waren wat planten die oranje stuifmeel afgaven. Kuifjes oude grijze koppie kleurde er tijdelijk van op.
De lunch bestond vandaag uit opgewarmde lasagne. Niet zomaar opgewarmd, maar opgewarmd in ons oventje waar de lasagne gisteren ook in gemaakt is. Geweldige luxe zo aan het strand.

20130725-190549.jpg
Vanmiddag een uitstapje naar Lipaja, een redelijk grote stad. Prachtige oude kathedraal met een enorm orgel, 7000 pijpen volgens de informatie. Opvallend was een soort skybox tegenover de preekstoel, waar vroeger de graaf een speciaal plekje had. Toen we net binnen waren begon een organist te spelen. Het lijkt een rode draad te worden deze vakantie. In het centrum een grote markt met heerlijke groente, fruit, vleeswaren en veel taarten en koekjes. We hebben van alles gekocht voor in totaal vijf litas, ongeveer zeven euro. Dat was inclusief een heerlijke espresso en cappuccino.
Aan de haven zit een soort alternatief horecagebeuren met café, restaurant en hotel onder de naam Fontaine. Ze organiseren in augustus ook een festival. Wij hebben er een pilsje gedronken met fantastisch uitzicht.
Op de camping hebben we Nederlandse buren van Texel. Prima lui die drie maanden hun huis in Den Hoorn verhuren en dus ‘noodgedwongen’ op reis zijn.