Cape Vidal

Hemelsbreed ligt Cape Vidal niet zo ver van Bushbaby Lodge, maar we moeten de hele binnenzee omrijden en dat betekent een ritje van ruim 100 kilometer. Eerste stop is St. Lucia, aan het begin van het estuarium. Hier schepen we in op een rondvaartboot die ons in 2 uren krokodillen en hippo’s zal laten zien. Dit is namelijk de plek in Zuid-Afrika om deze dieren te zien. Onze kapitein heeft duidelijk al heel vaak dit tochtje gemaakt en heeft daarbij een aantal grappen ontwikkeld met een enorme baard. Aan boord ook 2 stellen uit Rotterdam die deze grappen erg kunnen waarderen. Maar we kwamen voor de dieren. Hippo’s hebben we heel veel gezien. Prachtig. Wij maar denken dat ze zwemmen, maar ze lopen gewoon over de bodem. Het is daar dus niet zo diep. Ze eten gras en riet, maar hebben een enorm gebit, waar ze volgens onze kapitein ook rustig een krokodil mee door midden kunnen bijten. Het is dus beter om armen en benen binnen boord te houden.

Krokodillen zagen we wat minder. Twee zwemmers en eentje op de kant die eieren aan het uitbroeden was. De temperatuur bij het broeden bepaalt het geslacht van de jonge krokodil. Warme eieren worden mannetjes en wat minder warme eieren vrouwtjes, of andersom.

Om twaalf uur staan we aan de kant en gaan we naar Cape Vidal, een idyllische plek aan de Indische oceaan. Volgens de folder is er een winkel met basic food. Netty meent zich te herinneren dat er ook een restaurant is. Dat laatste is er niet en basic food betekent ijsjes en cola. Wij moeten dus improviseren met onze voorraad. Ook ligt het zo mooi dat er geen internet is. Heerlijk rustig. Het is een geweldig plekje met een prachtig ruim strand. Mooi om te wandelen en te zitten. Zwemmen is vanwege de enorme golven en sterke stroom minder aantrekkelijk. Helaas geldt ook hier dat het om 3 uur gaat regenen. Gelukkig niet zo heel lang. De volgende dag is het alweer strak blauw.

Opvallend is dat op de camping ‘witte’ gezinnen staan die hun ‘zwarte’ personeel hebben meegenomen om de boot schoon te maken, af te wassen, te wassen en op de kleine kinderen te passen.

We hebben genoten van deze bijzondere plek. Overigens ook weer midden in een wildpark met de big 5 om ons heen. We zagen en hoorden alleen de apen die ‘s nachts op onze tent sprongen en zagen onderweg antilopes, gnoes en veel vogels. Maar nog steeds niet de buffel.