Litouwen

20130722-215040.jpg
Vandaag mooi wat kilometers gemaakt. In tegenstelling tot Nederland was het hier niet superwarm en waaide het stevig. Ook hebben we onderweg twee keer een buitje gehad. Was het voorraam ook weer mooi schoon. In Polen ging het relatief snel omdat we een soort sluiproute hadden zonder vrachtverkeer. Wel werd er aan de weg gewerkt, maar toch schoot het lekker op. In Suwalki hadden we even een déja vu toen we een politiecontrole zagen op exact dezelfde locatie waar we zelf negen jaar geleden een bon kregen. Ze liggen daar met een camera in een droge sloot pal achter het bord van bebouwde kom. We hielden ons uiteraard keurig aan de snelheid.
De grens stelde zoals verwacht helemaal niks meer voor. We konden gewoon doorrijden. Er staan nog wel gebouwen en vrachtwagens hebben er blijkbaar nog wel wat te doen, maar wij tuften gewoon door.

In Litouwen heeft de tijd niet stilgestaan. De mooie brede weg naar Kaunas is er nog steeds, maar niet meer zo leeg als negen jaar geleden. Een constante stroom van vrachtwagens rijdt op deze weg. Er is nog wel steeds heel veel platteland, maar het beeld van huisje, groentetuin, koe en enorme berg hakhout is aan het veranderen. Veel meer grootschalige landbouw en moderne huizen. In Siauliai vinden we een klein campinkje met nog een Nederlandse camper en drie Vlaamse fietsers. Morgen naar de kruisheuvel hier vlakbij en dan naar de kust.
De foto is van een paar dagen geleden, gemaakt in het Museum voor Moderne Kunst in Gdansk.

20130722-222856.jpg
Dit is onze route met overnachtingsplaatsen tot nu toe.

One comment to “Litouwen”
 1. Goedenavond,

  Leuke verslaglegging.
  Mooi dat de reis goed verloopt.
  Ik was dus vorige week in kaunas en omgeving, en uiteraard ook de route Vilnius – Kaunas.
  Uitgebreid over de ontwikkeling landbouw gesproken.
  Er is al veel veranderd in het land, best knap, maar er is ook nog veel te doen.
  Een fijne reis verder, en geniet ervan.

  Bert

Comments are closed.